Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Informatie over het snoeien van perenbomen

Denk jij dat een perenboom snoeien moeilijk is? De uitspraak “appels met peren vergelijken” ken je vast wel. Als het gaat om appel- en perenbomen dan zijn ze heel goed met elkaar te vergelijken. Het snoeien van beide bomen gaat op dezelfde manier. Erg handig als je meerdere appel- en perenbomen in je tuin hebt staan, je hebt hetzelfde gereedschap nodig om een perenboom snoeien goed te laten verlopen.

Perenboom snoeien: welke gereedschap?

Voordat je een perenboom kunt snoeien heb je het juiste gereedschap nodig. Er zijn eigenlijk twee opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt gereedschap kopen, handig als je het de komende jaren vaker nodig zult hebben. Een andere optie is huren, er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je gereedschap voor één of meerdere dagen kunt huren. Er zijn eigenlijk twee soorten scharen die je nodig hebt om perenbomen te kunnen snoeien. De snoeischaar en takkenschaar zijn een must, deze zijn verkrijgbaar bij de lokale tuinwinkel. Je kunt er echter ook voor kiezen om ze online te bestellen. Kies je voor de tweede optie, dan kun je de prijzen makkelijker met elkaar vergelijken. Zo kun je de goedkoopste webshop vinden!

Wat is de beste snoeiperiode?

Zoals gezegd kun je voor het snoeien hetzelfde gereedschap gebruiken als voor een appelboom. De snoeiperiode is echter wel afwijkend. Een perenboom kun je het beste snoeien in de winter. Ook in de zomer moet een perenboom aangepakt worden. In de zomer zorg je ervoor dat de snel omhoog schietende takken (waterlot) verwijderd wordt.

Wat moet je in de winter doen aan de perenboom?
De beste periode om de boom aan te pakken is halverwege de winter. De hoofdstam van de perenboom moet ingekort worden. Misschien vraag je je hoe kort precies. Je kunt hierbij het beste 20 centimeter als lengte aanhouden, dat is de ideale lengte. Dit moet overigens elk jaar gebeuren, alleen dan krijg je de lekkerste peren.

Plaats een reactie