Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

moerbei-boom-morus-alba-macrophylla-bestellen-bezorgen

Moerbei boom (Morus alba ‘Macrophylla’) online bestellen

De Moerbei boom (Morus alba ‘Macrophylla’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal bekijk je veel nuttige informatie over deze Bolbomen. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de toonaangevende tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Katjes, Paars, Rood, Wit, Zwart. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 900 cm. Dit type Moerbei boom is al te bestellen vanaf €142,50.

Naam boomMoerbei boom (Morus alba ‘Macrophylla’)
Latijnse naamMorus alba Macrophylla
CategorieBolbomen
Prijsindicatie€142,50
KleurGeel, Groen, Katjes, Paars, Rood, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Moerbei boom (Morus alba Macrophylla) laten bezorgen in de tuin (mei 2024)

De Morus alba ‘Macrophylla’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze produceren zuurstof en bieden privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Bolbomen een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hieronder vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Moerbei boom Morus alba Macrophylla online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Kiwibes (Actinidia arguta ‘Ken’s Red’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Morus alba Macrophylla (Moerbei boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Moerbei boom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Andere aspecten die van belang zijn: groeiwijze, schaduw, snoeiwerk, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Moerbei boom Morus alba Macrophylla kan men aanplanten in Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Met name in het groeiseizoen (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om regelmatig extra water toe te dienen.

Moerbei boom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Morus alba ‘Macrophylla’

De Morus alba ‘Macrophylla’ is een Witte Moerbei met extra groot blad welke wordt toegepast als dakboom, leiboom, struik of solitairboom. Na een onopvallende bloei in mei vormt deze Witte Moerbei in de zomer eetbare witte tot diep rode braamachtige vruchten welke licht zoet van smaak zijn en vaak worden gebruikt om sap van te maken. Deze vruchten kunnen echter vlekken veroorzaken op uw tegels. Vaak wordt geadviseerd om, als u de vruchten van de Morus alba ‘Macrophylla’ wilt plukken, deze boom op het gras te plaatsen. Wilt u geen overlast van de vruchten en gaat u voor het mooie blad dan is het wellicht beter om een vruchtloze Morus te kiezen zoals de Morus platanifoilia ‘Fruitless’. De mooie bast van deze Moerbei boom is grijs met groeven. De Morus alba ‘Macrophylla’ staat graag op en zonnige, beschutte plaats op kalkhoudende zandgrond. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond en Kalk bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 900 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Opgaand, Vertakt. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Katjes, Paars, Rood, Wit, Zwart. Het groeiseizoen is in Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond. Belangrijk: deze Bolbomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Kiwibes (Actinidia arguta ‘Ken’s Red’).

Maximale hoogte900 cm
GroeivormOpgaand, Vertakt
Geschikte grondKalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Morus alba ‘Macrophylla’ mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Morus alba Macrophylla?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Katjes, Paars, Rood, Wit, Zwart. De bloeitijd is Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, grind, stronken, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Moerbei boom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Morus alba Macrophylla Moerbei boom aan huis laten leveren?

Je kunt een Moerbei boom lekker makkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Via internet bestel je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen, bamboestokken of bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Morus alba Macrophylla aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een vakbekwame boomverzorger. Met deze extra service wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, oude wortels, worteldoek, puin en grind, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie