Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

buxusbol-buxus-sempervirens-bestellen-bezorgen

Buxusbol (Buxus sempervirens) online bestellen

De Buxusbol (Buxus sempervirens) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite bieden wij veel praktische informatie over deze Buxus. Of bestel direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 180 cm. Dit type Buxusbol is al te koop voor €12,75.

Naam boomBuxusbol (Buxus sempervirens)
Latijnse naamBuxus sempervirens
CategorieBuxus
Prijsindicatie€12,75
KleurGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April

Buxusbol (Buxus sempervirens) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Buxus sempervirens is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, ze dempen het geluid van de omgeving en bieden privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is deze Buxus zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Buxusbol Buxus sempervirens kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Grove Den (Pinus Sylvestris).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Buxus sempervirens (Buxusbol) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt een dag van tevoren een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Buxusbol gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, schaduw, tegelwerk, bewatering.

 4. De aanplanting

  Een Buxusbol Buxus sempervirens kan aangeplant worden in Elke grondsoort. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Maart, April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het blad valt in de herfst. Bij een droge periode raden we aan wat aanvullend water bij te geven.

Buxusbol goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Buxus sempervirens

Deze buxus bol is zeer geschikt voor een haag en zeker een originele afscheiding. Een aantal voorbeelden: buxus bollen tegen elkaar aanzetten (bolletjes haag) of enige afstand tussen de buxus bollen, buxus bollen afwisselen met buxus pyramides of een gewone buxushaag en aan de uiteinden van de haag buxus bollen. Als u ze twee maal per jaar snoeit blijven ze mooi vol en groen, ze groeien ongeveer 10 tot 15 cm per jaar. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 180 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Groen. De bloeiperiode is Maart, April. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Elke grondsoort. Goed om te weten: deze Buxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Grove Den (Pinus Sylvestris).

Maximale hoogte180 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Buxus sempervirens juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Buxus sempervirens?

De bladkleur is Groen. Het blad bloeit op in Maart, April. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats moet vrij zijn van oude beplanting, oude wortels, stronken, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Elke grondsoort.

Welk standplaats is geschikt voor de Buxusbol?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Buxus sempervirens Buxusbol aan huis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Buxusbol eenvoudig laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen, bamboestokken en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw voordelige Buxus sempervirens aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een ervaren bomenspecialist. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Advies: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie