Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-hulst-alternatief-voor-buxus-ilex-crenata-dark-green-bestellen-bezorgen

Japanse Hulst alternatief voor buxus (Ilex crenata ‘Dark Green’) online bestellen

De Japanse Hulst alternatief voor buxus (Ilex crenata ‘Dark Green’) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit platform check je informatie en eigenschappen van deze Buxus. Je kunt de boom ook laten bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 100 cm. Deze Japanse Hulst alternatief voor buxus kan je al laten bezorgen vanaf €2,15.

Naam boomJapanse Hulst alternatief voor buxus (Ilex crenata ‘Dark Green’)
Latijnse naamIlex crenata Dark Green
CategorieBuxus
Prijsindicatie€2,15
KleurGroen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Japanse Hulst alternatief voor buxus (Ilex crenata Dark Green) thuis bezorgen (april 2024)

De Ilex crenata ‘Dark Green’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven schaduw, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Buxus een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse Hulst alternatief voor buxus Ilex crenata Dark Green kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Calocedrus (Calocedrus decurrens).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ilex crenata Dark Green (Japanse Hulst alternatief voor buxus) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Japanse Hulst alternatief voor buxus kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, groeiwijze, schaduw, wortels.

 4. Het planten van de boom

  De Japanse Hulst alternatief voor buxus Ilex crenata Dark Green kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de kluit vochtig te houden. Met name in de bloeimaanden (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het noodzakelijk om regelmatig extra water toe te dienen.

Japanse Hulst alternatief voor buxus goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Ilex crenata ‘Dark Green’

De Ilex crenata ‘Dark Green’ is een laag blijvende hulst met struikvormige groei die geschikt is als haagplant. De ‘Dark Green’ wordt niet hoger van 100cm en is daardoor zeer geschikt voor lage hagen. Het blad staat enigszins bol en is donkergroen. In de zomer bloeit de ‘Dark Green’ met onopvallende witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte bessen. De bessen zijn giftig. De ‘Dark Green’ is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Dark Green’ doet het goed als solitaire heester op de hoek van de border of als snoeivorm, maar komt ook prima tot zijn recht in een haag. De ‘Dark Green’ is een goede vervanger voor de Buxus sempervirens die steeds vaker wordt aangetast door schimmels. De Ilex crenata ‘Dark Green’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Tuinturf gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 100 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig, Compact, Opgaand, Struikvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen. De bloeitijd is Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Let op: deze Buxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Calocedrus (Calocedrus decurrens).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormBolvormig, Compact, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ilex crenata ‘Dark Green’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Ilex crenata Dark Green?

De kleur van het blad is Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder grind, stronken, straatwerk, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Japanse Hulst alternatief voor buxus?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met overhangende takken en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Ilex crenata Dark Green Japanse Hulst alternatief voor buxus thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Japanse Hulst alternatief voor buxus lekker makkelijk thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en andere benodigdheden zoals een boomband of aanplantgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Ilex crenata Dark Green aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare boomexpert. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en ben je er verzekerd van dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, puin en grind, stronken, worteldoek, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie