Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-hulst-buxus-vervanger-ilex-crenata-luxus-hedge-bestellen-bezorgen

Japanse hulst buxus vervanger (Ilex crenata Luxus Hedge) online bestellen

De Japanse hulst buxus vervanger (Ilex crenata Luxus Hedge) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op Bomenbezorgen.nl check je veel nuttige info over deze Buxus. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Wit, Zwart. De beste standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeitijd is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 100 cm. Dit type Japanse hulst buxus vervanger is al te koop voor €1,95.

Naam boomJapanse hulst buxus vervanger (Ilex crenata Luxus Hedge)
Latijnse naamIlex crenata Luxus Hedge
CategorieBuxus
Verkoopprijs v.a.€1,95
KleurenGeel, Groen, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenMei

Japanse hulst buxus vervanger (Ilex crenata Luxus Hedge) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Ilex crenata Luxus Hedge is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is dit type Buxus iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hieronder vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse hulst buxus vervanger Ilex crenata Luxus Hedge online kan kopen. Of bekijk alles over de Bosnische den (Pinus heldreichii ‘Satelit’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ilex crenata Luxus Hedge (Japanse hulst buxus vervanger) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend organisme. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Japanse hulst buxus vervanger plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals groeiwijze, wortels, bewatering, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Japanse hulst buxus vervanger Ilex crenata Luxus Hedge is aan te planten in Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Japanse hulst buxus vervanger goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Ilex crenata Luxus Hedge

Ilex crenata Luxus Hedge (Japanse Hulst) is een goede vervanger voor de Buxus. Buxus is momenteel kwetsbaar door Buxusschimmel en Buxusmot. Een goed alternatief voor de nieuwe aanplant is de Japanse hulst. De groeiwijze van de Japanse hulst is gelijk aan de Buxus. Het zijn beide langzame groeiers, waardoor 2x per jaar snoeien voldoende is. Het blad van de Ilex crenata Luxus Hedge’ is donkerder van kleur dan de Buxus. U kunt zonder probleem in elke gewenste vorm snoeien. Hoe vaker u de plant snoeit, hoe compacter de plant groeit. Hierdoor kunnen mooie strakke lijnen in de tuin worden gesnoeid. De bloei is wit. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 100 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bossig. De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit, Zwart. De bloeitijd is Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk: deze Buxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Bosnische den (Pinus heldreichii ‘Satelit’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormBossig
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ilex crenata Luxus Hedge april 2024
Wat is de kleur van de Ilex crenata Luxus Hedge?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit, Zwart. De groeiperiode is Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van bekabeling, worteldoek, puin, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Japanse hulst buxus vervanger?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als schaduwvorming en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Ilex crenata Luxus Hedge Japanse hulst buxus vervanger thuis laten bezorgen?

Je kunt een Japanse hulst buxus vervanger snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je verschillende hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen of potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Ilex crenata Luxus Hedge aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele boomspecialist. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, bekabeling, oude wortels, stronken, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie