Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-catalpa-struikvorm-catalpa-bignonioides-aurea-bestellen-bezorgen

Gele Catalpa struikvorm (Catalpa bignonioides ‘Aurea’) online bestellen

De Gele Catalpa struikvorm (Catalpa bignonioides ‘Aurea’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit platform tonen wij veel nuttige info over deze Catalpa. Je kunt direct online bestellen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 500 cm. Deze Gele Catalpa struikvorm is al te koop voor €59,95.

Naam boomGele Catalpa struikvorm (Catalpa bignonioides ‘Aurea’)
Latijnse naamCatalpa bignonioides Aurea
CategorieCatalpa
Verkoopprijs v.a.€59,95
KleurGeel, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni, Juli, Augustus, September

Gele Catalpa struikvorm (Catalpa bignonioides Aurea) thuis bezorgen (april 2024)

De Catalpa bignonioides ‘Aurea’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Catalpa een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Gele Catalpa struikvorm Catalpa bignonioides Aurea kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Leikersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Catalpa bignonioides Aurea (Gele Catalpa struikvorm) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Gele Catalpa struikvorm gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, snoeiwerk, bewatering, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Gele Catalpa struikvorm Catalpa bignonioides Aurea kan je volgens de kweker planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Vooral in de groeiperiode (April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode raden we aan wekelijks te sproeien.

Gele Catalpa struikvorm goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Catalpa bignonioides ‘Aurea’

De Catalpa bignonioides ‘Aurea’ is een bladverliezende stuik waarvan de uitlopers mooi goud- geel van kleur zijn en later in het seizoen naar groen- geel verkleuren. De blad van de Gele Catalpa struik is groot en hartvormig. De Catalpa bignonioides ‘Aurea’ is ook erg populair als bolboompje op stam. De bloei van deze sierheester komt pas naar mate de boom ouder wordt. Er komen dan in de periode tussen april en september grote, crèmekleurige bloemenpluimen in de stuik. Na de bloei richting de herfst vormen zich de dunne peulvormige vruchten. De Catalpa bignonioides ‘Aurea’ groeit ongeveer 20cm per jaar. Om de Gele Catalpa struik in vorm te houden, is hij het best te snoeien na de vorst (meestal eind april). Als struik kan de Catalpa bignonioides ‘Aurea’ ongeveer 500cm hoog worden. Voeg bij het aanplanten Aanplantgrond toe voor een goede start van het wortelstelsel. Daarnaast houdt de Catalpa bignonioides ‘Aurea’ van vochtige grond en veel zon. Halfschaduw is ook mogelijk, als de plant maar niet te veel in de wind staat. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Bossig, Compact, Opgaand, Struikvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen. De bloeiperiode is April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Catalpa is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Leikersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormBossig, Compact, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Catalpa bignonioides ‘Aurea’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Catalpa bignonioides Aurea?

De bladkleur is Geel, Groen. Het blad bloeit op in April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, straatwerk, worteldoek, stronken enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Gele Catalpa struikvorm?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Onderzoek ook aspecten zoals schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Catalpa bignonioides Aurea Gele Catalpa struikvorm aan huis laten leveren?

Je kunt de Gele Catalpa struikvorm eenvoudig thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken of potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Catalpa bignonioides Aurea aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een ervaren hovenier. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, puin en grind, oude wortels, worteldoek, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie