Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Leikersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’)

leikersenboom-prunus-cerasus-morel-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op Bomenbezorgen.nl check je informatie en eigenschappen van deze Leifruitboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 450 cm. Deze Leikersenboom kan jij online kopen vanaf €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’)
Latijnse naamPrunus cerasus Morel
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€48,75
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Leikersenboom (Prunus cerasus Morel) bezorgen aan huis ([maandjaar])

De Prunus cerasus ‘Morel’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Met deze dienst wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus cerasus Morel online bestellen kan. Of bekijk meer over de Treurbeuk (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus cerasus Morel (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Leikersenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, schaduw, wortels, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Leikersenboom Prunus cerasus Morel kunt u aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Vooral in het groeiseizoen (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Leikersenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Prunus cerasus ‘Morel’

Deze Leikersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus cerasus ‘Morel’ is een lekkere zure kers. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Draagt op eenjarige twijgen, zodat vervanging snoei op latere leeftijd noodzakelijk is. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale hoogte ligt op ongeveer 450 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. De kleur van het blad is Wit. De bloeiperiode is April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Let op: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Treurbeuk (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus cerasus ‘Morel’ [maandjaar]
Wat zijn de kleuren van de Prunus cerasus Morel?

De bladkleur is Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, oude wortels, bekabeling, stronken enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Leikersenboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let op schuttingen & overkappingen: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Prunus cerasus Morel Leikersenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Leikersenboom probleemloos bij u thuis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals tuinpalen en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De bezorgtijd is ongeveer 5 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus cerasus Morel aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een professionele bomenspecialist. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Let op: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, bekabeling, stronken, straatwerk, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie