Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dwergkers-prunus-avium-bestellen-bezorgen

Dwergkers (Prunus avium) online bestellen

De Dwergkers (Prunus avium) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal tref je veel info en tips voor deze Dwergfruitbomen. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 100 cm. Deze Dwergkers kan je al laten bezorgen vanaf €33,75.

Naam boomDwergkers (Prunus avium)
Latijnse naamPrunus avium
CategorieDwergfruitbomen
Prijsindicatie€33,75
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Dwergkers (Prunus avium) bezorgen aan huis (april 2024)

De Prunus avium is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, verbeteren de luchtkwaliteit en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Dwergfruitbomen het overwegen waard. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Dwergkers Prunus avium online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Bonte liguster (Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium (Dwergkers) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je artikel wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Dwergkers kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, bewatering, groeiwijze, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Dwergkers Prunus avium kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers adviseert de kweker om extra water te geven.

Dwergkers goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Prunus avium

De Dwergkers is geschikt voor balkon en terras. Dit leuke kleine kersenboompje groeit enkele centimeters per jaar en geeft echte vruchten. Bestuiving: zelf bestuivend, maar met kruisbestuiving meer succes. Snoeien: snoeien is bijna niet nodig. Bemesting: eenmaal per jaar bijmesten met organische meststof. Plantdelen niet geschikt voor consumptie. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De uiteindelijke hoogte is ongeveer 100 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Opgaand. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Dwergfruitbomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Bonte liguster (Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van oude beplanting, grind, puin, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Dwergkers?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Prunus avium Dwergkers bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Dwergkers snel en voordelig thuis laten afleveren. Via internet bestel je allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen en grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren hovenier. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en ben je er verzekerd van dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van straatwerk, stronken, oude wortels, puin en grind, worteldoek en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie