Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

bonte-liguster-ligustrum-ovalifolium-aureum-bestellen-bezorgen

Bonte liguster (Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’) online bestellen

De Bonte liguster (Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website lees je veel nuttige info over deze Liguster. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Bont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit, Zwart. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. Deze Bonte liguster is al te koop voor €2,25.

Naam boomBonte liguster (Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’)
Latijnse naamLigustrum ovalifolium Aureum
CategorieLiguster
Verkoopprijs v.a.€2,25
KleurBont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni

Bonte liguster (Ligustrum ovalifolium Aureum) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven schaduw, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Liguster iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Hierbij wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je erkende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Bonte liguster Ligustrum ovalifolium Aureum kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Vijgenboom (Ficus Carica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ligustrum ovalifolium Aureum (Bonte liguster) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Bonte liguster kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, schaduw, snoeiwerk, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  De Bonte liguster Ligustrum ovalifolium Aureum is aan te planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het essentieel om de boom voldoende water geven. Vooral in de groeiperiode (Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden adviseren wij om wekelijks te sproeien.

Bonte liguster goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’

De Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’ is een snel groeiende haagliguster. De ‘Aureum’ kan tot 200cm hoog worden en heeft spits, ovaal lichtgroen blad met een goudgele tot roomwitte rand. Deze haagliguster is dicht vertakt en vormt snel een dichte haag. In de lente bloeit de ‘Aureum’ met onopvallende witte bloemen, gevolgd door zwarte bessen in de herfst. De ‘Aureum’ is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Aureum’ komt het beste tot zijn recht in een haag, maar doet het ook prima als solitair op de hoek van een border. Van half oktober tot half april is de ‘Aureum’ leverbaar met kale wortel, dit scheelt aanzienlijk in prijs. De Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’ is een sterke plant die op elke grond wel wil groeien, maar ondanks dat het beste gedijt op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 200 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bossig. Qua kleuren zie je voornamelijk Bont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit, Zwart. De bloeiperiode is Juni. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Liguster is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Vijgenboom (Ficus Carica).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormBossig
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Ligustrum ovalifolium Aureum?

De belangrijkste kleuren zijn Bont, Bontbladig, Geel, Groen, Wit, Zwart. De boom groeit in Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, straatwerk, oude beplanting, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Bonte liguster?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Ligustrum ovalifolium Aureum Bonte liguster aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Bonte liguster gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals tuinpalen of aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Ligustrum ovalifolium Aureum aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende hovenier. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, oude wortels, straatwerk, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie