Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dwergperzik-prunus-persica-yellow-peach-bestellen-bezorgen

Dwergperzik (Prunus persica ‘Yellow peach’) online bestellen

De Dwergperzik (Prunus persica ‘Yellow peach’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je informatie en eigenschappen van deze Dwergfruitbomen. Of bestel direct bij een van de aangesloten winkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Roze. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 100 cm. Deze Dwergperzik is te koop voor prijzen v.a. €33,75.

Naam boomDwergperzik (Prunus persica ‘Yellow peach’)
Latijnse naamPrunus persica Yellow peach
CategorieDwergfruitbomen
Prijsindicatie€33,75
KleurRoze
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Dwergperzik (Prunus persica Yellow peach) bezorgen aan huis (april 2024)

De Prunus persica ‘Yellow peach’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren verkoeling, reinigen de lucht en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Dwergfruitbomen een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dwergperzik Prunus persica Yellow peach online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Liguster (Ligustrum japonicum ‘Texanum’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus persica Yellow peach (Dwergperzik) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Dwergperzik kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk ook goed aan groeiwijze, schaduw, snoeiwerk, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Dwergperzik Prunus persica Yellow peach kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het blad valt in de herfst. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om de kluit extra nat te houden.

Dwergperzik goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Prunus persica ‘Yellow peach’

Prunus persica ‘Yellow peach’, dit leuke perzikboompje geeft lekkere en sappige vruchten. Het boompje groeit enkele centimeters per jaar en past goed in een pot op balkon of terras. Kan ook in de volle grond geplant worden. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: snoeien is bijna niet nodig. Bemesting: eenmaal per jaar bijmesten met organische meststof. Plantdelen niet geschikt voor consumptie. Bewaren: Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar. Schoonmaken: Perziken en nectarines kunnen gegeten worden als een appel: met huid en haar dus. Wel even oppassen want er zit een vrij grote pit in. Niet op bijten, dat is zo zonde van uw gebit. Veel mensen schillen de vruchten voor gebruik, dat kan natuurlijk ook. Voor gebruik in gerechten snijdt u de vrucht in tweeën en u kunt de pit verwijderen. Daarna kunt u de rest van het vruchtvlees in blokjes of schijfjes verdelen. Consumptie: Perziken en nectarines zijn lekker zoet van smaak. U kunt ze zo uit de hand eten, al dan niet ontdaan van de schil. Maak zelf eens jam van perziken of nectarines, daar kan geen potje tegenop. Verder zijn de vruchten bijvoorbeeld te gebruiken in salades, in desserts, in rijstgerechten met kerrie en als vulling voor flensjes. Mogelijkheden te over dus. Voedingswaarde: Naast heerlijk zoet en sappig, zijn perziken en nectarines natuurlijk ook gezond. Dat wortels goed zijn voor uw ogen wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat nectarines nóg beter zijn voor uw ogen? Naast bètacaroteen bevatten ze ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn alle drie belangrijke bouwstoffen voor uw ogen. Perziken zijn geen uitblinkers, maar bevatten wel een goede mix van kalium, vezels, luteïne, bètacaroteen en zeaxinthe. Perziken en nectarines zijn tevens relatief slanke vruchten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 100 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Opgaand. De (blad)kleur van deze boom is: Roze. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk: deze Dwergfruitbomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Liguster (Ligustrum japonicum ‘Texanum’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus persica ‘Yellow peach’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus persica Yellow peach?

De kleur van het blad is Roze. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van worteldoek, straatwerk, oude beplanting, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Dwergperzik?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan overhangende takken, schaduw en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Prunus persica Yellow peach Dwergperzik aan huis laten leveren?

Je kunt zo’n Dwergperzik eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Via internet bestel je meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset en bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus persica Yellow peach aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een betrouwbare boomverzorger. Dankzij deze service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Let op: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van worteldoek, puin en grind, bekabeling, oude wortels, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie