Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

liguster-ligustrum-japonicum-texanum-bestellen-bezorgen

Liguster (Ligustrum japonicum ‘Texanum’) online bestellen

De Liguster (Ligustrum japonicum ‘Texanum’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform bieden wij informatie en eigenschappen van deze Liguster. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Met de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Groen, Wit. De boom houdt van Halfschaduw en de bloeitijd is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Deze Liguster kan je al laten bezorgen vanaf €14,95.

Naam boomLiguster (Ligustrum japonicum ‘Texanum’)
Latijnse naamLigustrum japonicum Texanum
CategorieLiguster
Verkoopprijs v.a.€14,95
KleurenGroen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw
BloeiperiodeMei

Liguster (Ligustrum japonicum Texanum) thuis bezorgen (april 2024)

De Ligustrum japonicum ‘Texanum’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Liguster iets wat je kunt overwegen. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je populaire online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Liguster Ligustrum japonicum Texanum online kopen kan. Of bekijk meer over de Hoogstam dikke Vijgenboom (Ficus carica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ligustrum japonicum Texanum (Liguster) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Liguster kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, schaduw, snoeiwerk, wortels.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Liguster Ligustrum japonicum Texanum kan aangeplant worden in Humus, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit nat te houden. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden is het verstandig om wat aanvullend water bij te geven.

Liguster goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Ligustrum japonicum ‘Texanum’

De Ligustrum japonicum ‘Texanum’ is een wintergroene sierheester die het beste op een wat beschutte plaats geplant kan worden. Na de witte bloei in mei-juni komen er onopvallende groene besjes. Goed te gebruiken als haag of solitair. Winterhard. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 150 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Struikvorm. De kleur van het blad is Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw. De beste (meest ideale) grond is: Humus, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Liguster is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Hoogstam dikke Vijgenboom (Ficus carica).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormStruikvorm
Geschikte grondHumus, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Ligustrum japonicum ‘Texanum’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Ligustrum japonicum Texanum?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Wit. De bladeren komen tot bloei in Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. grind, oude beplanting, bekabeling, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Humus, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Liguster?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw. De grond moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe snel kan ik de Ligustrum japonicum Texanum Liguster bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Liguster zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen of potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Ligustrum japonicum Texanum aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele boomverzorger. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, oude wortels, worteldoek, stronken, puin en grind en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie