Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dwergperzik-prunus-persica-bestellen-bezorgen

Dwergperzik (Prunus persica) online bestellen

De Dwergperzik (Prunus persica) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op Bomenbezorgen.nl check je veel praktische info over deze Dwergfruitbomen. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de aangesloten winkels. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 100 cm. Dit type Dwergperzik is te koop voor prijzen v.a. €33,75.

Naam boomDwergperzik (Prunus persica)
Latijnse naamPrunus persica
CategorieDwergfruitbomen
Verkoopprijs v.a.€33,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Dwergperzik (Prunus persica) bezorgen aan huis (april 2024)

De Prunus persica is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en dieren zijn er gek op. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Dwergfruitbomen zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Dwergperzik Prunus persica online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Liguster op stam (Ligustrum delavayanum).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus persica (Dwergperzik) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Dwergperzik voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk ook goed aan schaduw, tegelwerk, groeiwijze, wortels.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Dwergperzik Prunus persica kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers raden we aan wat aanvullend water bij te geven.

Dwergperzik goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus persica

Prunus persica de Dwergperzik is geschikt voor balkon en terras. Dit leuke kleine perzikboompje groeit enkele centimeters per jaar en geeft echte vruchten. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: snoeien is bijna niet nodig. Bemesting: eenmaal per jaar bijmesten met organische meststof. Bewaren: Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar. Schoonmaken: Perziken en nectarines kunnen gegeten worden als een appel: met huid en haar dus. Wel even oppassen want er zit een vrij grote pit in. Niet op bijten, dat is zo zonde van uw gebit. Veel mensen schillen de vruchten voor gebruik, dat kan natuurlijk ook. Voor gebruik in gerechten snijdt u de vrucht in tweeën en u kunt de pit verwijderen. Daarna kunt u de rest van het vruchtvlees in blokjes of schijfjes verdelen. Consumptie: Perziken en nectarines zijn lekker zoet van smaak. U kunt ze zo uit de hand eten, al dan niet ontdaan van de schil. Maak zelf eens jam van perziken of nectarines, daar kan geen potje tegenop. Verder zijn de vruchten bijvoorbeeld te gebruiken in salades, in desserts, in rijstgerechten met kerrie en als vulling voor flensjes. Mogelijkheden te over dus. Voedingswaarde: Naast heerlijk zoet en sappig, zijn perziken en nectarines natuurlijk ook gezond. Dat wortels goed zijn voor uw ogen wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat nectarines nóg beter zijn voor uw ogen? Naast bètacaroteen bevatten ze ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn alle drie belangrijke bouwstoffen voor uw ogen. Perziken zijn geen uitblinkers, maar bevatten wel een goede mix van kalium, vezels, luteïne, bètacaroteen en zeaxinthe. Perziken en nectarines zijn tevens relatief slanke vruchten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 100 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Dwergfruitbomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Liguster op stam (Ligustrum delavayanum).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus persica april 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus persica?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek dient vrij te zijn van puin, stronken, bekabeling, worteldoek enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Dwergperzik?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Prunus persica Dwergperzik aan huis laten leveren?

Je kunt zo’n Dwergperzik gemakkelijk in de eigen tuin laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals boompalen of grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus persica aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige tuinman. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plantplaats moet vrij zijn van straatwerk, worteldoek, puin en grind, stronken, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie