Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

moeraseik-quercus-palustris-bestellen-bezorgen

Moeraseik (Quercus palustris) online bestellen

De Moeraseik (Quercus palustris) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op Bomenbezorgen.nl bekijk je veel info en tips voor deze Eikenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Bruin, Groen, Rood. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Moeraseik is al te koop voor €52,50.

Naam boomMoeraseik (Quercus palustris)
Latijnse naamQuercus palustris
CategorieEikenboom
Vanafprijs€52,50
KleurenBruin, Groen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Moeraseik (Quercus palustris) thuis laten bezorgen (mei 2024)

De Quercus palustris geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Eikenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Moeraseik Quercus palustris kunt bestellen (online). Of klik door naar de pagina over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Feelin’ Blue’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus palustris (Moeraseik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Moeraseik kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Neem ook zaken in acht als wortels, bewatering, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Moeraseik Quercus palustris is aan te planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden adviseren wij om de kluit extra nat te houden.

Moeraseik goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Quercus palustris

De Quercus palustris is een snelgroeiende, bladverliezende, breed uitgroeiende boom met ranke takken die aan de uiteinden hangend zijn. De diep gelobde, glanzende, fel groene bladeren worden in de herfst scharlakenrood of rood/bruin. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Kroonvorm, Pyramide. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bruin, Groen, Rood. Deze boom bloeit met name in Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Let op: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Feelin’ Blue’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm, Pyramide
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus palustris mei 2024
Wat zijn de kleuren van de Quercus palustris?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Bruin, Groen, Rood. De boom groeit in Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats dient vrij te zijn van puin, stronken, oude beplanting, straatwerk enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Moeraseik?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Quercus palustris Moeraseik in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Moeraseik eenvoudig laten leveren aan huis. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals binddraad of potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Quercus palustris aanbieding afgeleverd en aangeplant door een gespecialiseerde tuinman. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, puin en grind, straatwerk, worteldoek, bekabeling en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie