Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wintereik-quercus-petrea-bestellen-bezorgen

Wintereik (Quercus petrea) online bestellen

De Wintereik (Quercus petrea) online bestellen en laten thuisbezorgen? Wij helpen je graag verder! Op dit portaal vind je uitgebreide info over deze Eikenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleur van de boom is Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 1000 cm. Deze Wintereik is al te koop voor €97,25.

Naam boomWintereik (Quercus petrea)
Latijnse naamQuercus petrea
CategorieEikenboom
Vanafprijs€97,25
KleurGroen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Wintereik (Quercus petrea) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Quercus petrea zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ecologisch evenwicht en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Eikenboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Wintereik Quercus petrea kunt bestellen (online). Of vind informatie en tips voor de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus petrea (Wintereik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Wintereik gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, bewatering, schaduw, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  Een Wintereik Quercus petrea is aan te planten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeimaanden (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de warme maanden is het noodzakelijk om regelmatig extra water toe te dienen.

Wintereik goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Extra informatie over de Quercus petrea

De wintereik (Quercus petrea) is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. De wintereik (Quercus petrea) krijgt in het voorjaar langwerpige, leerachtige, donkergroene bladeren met gele stelen. In mei bloeid de wintereik met gele y katjes die later word gevold door de vrucht in de vorm van eikels. Plaats bij de eik een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen. Het groeiseizoen is in April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Pendula’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus petrea april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Quercus petrea?

De kleur van het blad is Groen. De groeiperiode is April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, grind, bekabeling, worteldoek enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Wintereik?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan omwonenden: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Kijk ook goed naar bladverlies en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Quercus petrea Wintereik thuis laten leveren?

Jij kan een Wintereik moeiteloos en snel laten bezorgen tot in de tuin. Bij online bomenwinkels vind je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals een boomband en grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Quercus petrea aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren boomverzorger. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin en grind, stronken, worteldoek, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie