Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

hartbladige-els-alnus-cordata-bestellen-bezorgen

Hartbladige els (Alnus cordata) online bestellen

De Hartbladige els (Alnus cordata) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker check je informatie en eigenschappen van deze Els. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Bruin, Geel, Groen, Katjes. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. De groeiperiode is Februari, Maart, April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Hartbladige els is te koop voor prijzen v.a. €44,50.

Naam boomHartbladige els (Alnus cordata)
Latijnse naamAlnus cordata
CategorieEls
Prijsindicatie€44,50
KleurBruin, Geel, Groen, Katjes
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeFebruari, Maart, April

Hartbladige els (Alnus cordata) bezorgen aan huis (mei 2024)

De Alnus cordata zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen leveren een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Els een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Hartbladige els Alnus cordata kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Servische Spar (Picea omorika ‘Karel’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Alnus cordata (Hartbladige els) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Hartbladige els gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, snoeiwerk, groeiwijze, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Hartbladige els Alnus cordata kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boomwortel comfortabel past. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Februari, Maart, April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode is het een goed idee om de kluit extra nat te houden.

Hartbladige els goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Alnus cordata

De Alnus Cordata is een krachtige groeier met breed uitgroeiende takken. De Hartbladige els heeft hartvormige bladeren van 5-12 cm groot. De katjes verschijnen in februari – maart waarna het blad aan de boom vormt. Het blad blijft in het najaar lang aan de boom zitten. Het is een krachtige groeier die uiteindelijk een hoogte van 15 m kan bereiken. Word vaak toegepast in parken, brede lanen, langs straten of in landschappen. Zeer winterhard. Bladverliezend. Aanplanten in Aanplantgrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Afhangend. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Geel, Groen, Katjes. Deze boom bloeit met name in Februari, Maart, April. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Els is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Servische Spar (Picea omorika ‘Karel’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormAfhangend
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Alnus cordata mei 2024
Wat is de kleur van de Alnus cordata?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Geel, Groen, Katjes. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Februari, Maart, April. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van straatwerk, oude beplanting, worteldoek, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Hartbladige els?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan andere bewoners: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Alnus cordata Hartbladige els thuis laten bezorgen?

Je kunt de Hartbladige els gemakkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals set met boompalen en grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Alnus cordata aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame boomspecialist. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude wortels, stronken, bekabeling, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie