Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

servische-spar-picea-omorika-karel-bestellen-bezorgen

Servische Spar (Picea omorika ‘Karel’) online bestellen

De Servische Spar (Picea omorika ‘Karel’) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op deze pagina tref je veel informatie en verzorgingstips voor deze Naaldboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Grijs. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 100 cm. Dit type Servische Spar is al te koop voor €11,95.

Naam boomServische Spar (Picea omorika ‘Karel’)
Latijnse naamPicea omorika Karel
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€11,95
KleurenBlauw, Grijs
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Servische Spar (Picea omorika Karel) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Picea omorika ‘Karel’ is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen koele plekken in de tuin, zorgen voor zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Naaldboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Servische Spar Picea omorika Karel online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Patio appelboom (Malus domestica ‘Elstar’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Picea omorika Karel (Servische Spar) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Servische Spar plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Andere aspecten die van belang zijn: snoeiwerk, bewatering, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Servische Spar Picea omorika Karel plant je het beste in Alle, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Bij een droge periode wordt het aanbevolen om de boom wat extra water te geven.

Servische Spar goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Picea omorika ‘Karel’

De Picea omorika ‘Karel’ is een traag groeiende dwergconifeer die begint als dichtbegroeide bolvorm, maar uiteindelijk toegroeit naar een kegelvorm. De ‘Karel’ wordt meestal niet hoger dan 100cm. Het blad is blauwgroen en verkleurt in de winter naar blauwgrijs. De Servische spar is zeer winterhard (tot -40 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Karel’ komt goed tot zijn recht als kleine solitair, maar doet het ook in goed in groepen als bodembedekker.De Picea omorika ‘Karel’ gedijt het beste op voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 100 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Bodembedekkend, Breed / verspreid, Compact. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Blauw, Grijs. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Opmerking: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Elstar’).

Maximale hoogte100 cm
GroeivormBodembedekkend, Breed / verspreid, Compact
Geschikte grondAlle, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Picea omorika ‘Karel’ mei 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Picea omorika Karel?

De kleur van het blad is Blauw, Grijs. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van oude wortels, worteldoek, straatwerk, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Servische Spar?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Picea omorika Karel Servische Spar in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Servische Spar eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Picea omorika Karel aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele boomverzorger. Met deze extra service wordt al het werk uit handen genomen en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, bekabeling, straatwerk, oude wortels, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie