Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gewone-esdoorn-acer-pseudoplatanus-atropurpureum-bestellen-bezorgen

Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’) online bestellen

De Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op Bomenbezorgen.nl check je veel info en tips voor deze Gewone esdoorn. Of bestel direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Geel, Groen, Rood, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei, Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 1000 cm. Deze Gewone esdoorn kan je al laten bezorgen vanaf €47,75.

Naam boomGewone esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’)
Latijnse naamAcer pseudoplatanus Atropurpureum
CategorieGewone esdoorn
Prijsindicatie€47,75
KleurGeel, Groen, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus Atropurpureum) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Gewone esdoorn het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Gewone esdoorn Acer pseudoplatanus Atropurpureum kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Appelboom (Malus domestica ‘Fuji Kiku’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Acer pseudoplatanus Atropurpureum (Gewone esdoorn) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Gewone esdoorn kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, snoeiwerk, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Gewone esdoorn Acer pseudoplatanus Atropurpureum is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Natte grond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Monteer eventueel ook boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (April, Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Gewone esdoorn goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’

De Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’ is een breed uitgroeiende, kegelvormige boom met een dichte kroon. Het prachtige gekleurde blad van de Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’ heeft een hoge sierwaarde en heeft een donkergroene bovenzijde en een roodpaarse onderzijde. Vanwege zijn donkere bladkleur is het verstandig om deze Acer te plaatsen in een lichte omgeving. In de herfst verliest deze Acer zijn blad. De bloemen van deze Acer zijn lichtgeel van kleur en verschijnen vanaf april. De vruchtvleugels hebben een lichtrode tint. Met zijn maximale hoogte van 25 meter kan deze Gewone Esdoorn prima worden toegepast in parken, aan straten en lanen en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Ook is de Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’ zeewindbestendig en daarom prima aan te planten in kustprovincies. Voor een goede start aanplanten met aanplantgrond en boompalen. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Rood, Wit. De bloeiperiode is April, Mei, Juni. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Droge grond, Humus, Natte grond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam. Belangrijk: deze Gewone esdoorn is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Appelboom (Malus domestica ‘Fuji Kiku’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Natte grond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Acer pseudoplatanus ‘Atropurpureum’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Acer pseudoplatanus Atropurpureum?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood, Wit. Het blad bloeit op in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, oude wortels, oude beplanting, bekabeling enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Natte grond, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Gewone esdoorn?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ondergrond van deze boom mag niet te nat of droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Acer pseudoplatanus Atropurpureum Gewone esdoorn bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Gewone esdoorn gemakkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals tuinpalen of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Acer pseudoplatanus Atropurpureum aanbieding bezorgd en geplant door een professionele boomexpert. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen straatwerk, bekabeling, stronken, puin en grind, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie