Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

honingboom-sophora-japonica-bestellen-bezorgen

Honingboom (Sophora japonica) online bestellen

De Honingboom (Sophora japonica) goedkoop online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op Bomenbezorgen.nl tonen wij veel praktische info over deze Honingboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Juli, Augustus. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Deze Honingboom kan jij online kopen vanaf €85,75.

Naam boomHoningboom (Sophora japonica)
Latijnse naamSophora japonica
CategorieHoningboom
Verkoopprijs v.a.€85,75
KleurGroen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuli, Augustus

Honingboom (Sophora japonica) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Sophora japonica is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen verkoeling, ze produceren zuurstof en bieden privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Honingboom iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Honingboom Sophora japonica kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Pijnboom (Pinus leucodermis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sophora japonica (Honingboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt de dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Honingboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, schaduw, wortels, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Honingboom Sophora japonica plant je het beste in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Juli, Augustus). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Honingboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Sophora japonica

De Sophora japonica is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. volledig winterhard. Donkergroene bladeren bestaan uit 9-15 ovale blaadjes. Aan volwassen bomen in de late zomer en de vroege herfst lange trossen met vlinderbloemige, cremekleurig witte bloemen. Best bij warme zomers. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Wit. Het groeiseizoen is in Juli, Augustus. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Honingboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Pijnboom (Pinus leucodermis).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sophora japonica april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Sophora japonica?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juli, Augustus. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, worteldoek, puin, bekabeling enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Honingboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat of droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Sophora japonica Honingboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Honingboom lekker makkelijk tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen en potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Sophora japonica aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele boomverzorger. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van bekabeling, straatwerk, stronken, oude wortels, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie