Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-sierkers-prunus-serrulata-kanzan-bestellen-bezorgen

Japanse sierkers (Prunus serrulata Kanzan) online bestellen

De Japanse sierkers (Prunus serrulata Kanzan) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina bieden wij veel nuttige informatie over deze Japanse sierkers. Je kunt de boom ook laten bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Groen, Paars, Roze. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Japanse sierkers kan je al laten bezorgen vanaf €57,75.

Naam boomJapanse sierkers (Prunus serrulata Kanzan)
Latijnse naamPrunus serrulata Kanzan
CategorieJapanse sierkers
Verkoopprijs v.a.€57,75
KleurGroen, Paars, Roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Japanse sierkers (Prunus serrulata Kanzan) thuis bezorgen (april 2024)

De Prunus serrulata Kanzan is onmisbaar in elke tuin. Bomen verschaffen verkoeling, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Japanse sierkers het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Aurea Robusta’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus serrulata Kanzan (Japanse sierkers) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Japanse sierkers kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, schaduw, tegelwerk, bewatering.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Onderhouden

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in het bloeiseizoen (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte wordt aangeraden om regelmatig extra water toe te dienen.

Japanse sierkers goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Verzorgingsinformatie over de Prunus serrulata Kanzan

De Prunus serrulata Kanzan is een bladverliezende, vaasvormige boom. Van halverwege tot in het late voorjaar veel grote, gevulde, roze tot paarse bloemen tussen bronskleurige, jonge bladeren, die later donkergroen worden. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm, Opgaand, Vaasvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars, Roze. Deze boom bloeit met name in April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Libanonceder (Cedrus libani ‘Aurea Robusta’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm, Opgaand, Vaasvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus serrulata Kanzan april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus serrulata Kanzan?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars, Roze. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. puin, worteldoek, straatwerk, oude beplanting enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Japanse sierkers?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat en niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Prunus serrulata Kanzan Japanse sierkers bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Japanse sierkers lekker makkelijk laten leveren aan huis. Online vind je allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals boom palenboor of grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus serrulata Kanzan aanbieding thuisbezorgd en geplant door een gespecialiseerde hovenier. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de aanplantplek dient vrij te zijn van worteldoek, bekabeling, puin en grind, straatwerk, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie