Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-aurea-robusta-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani ‘Aurea Robusta’) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani ‘Aurea Robusta’) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit portaal tonen wij veel nuttige info over deze Libanonceder. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de aangesloten winkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Blauw, Geel. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 600 cm. Dit type Libanonceder is te koop voor prijzen v.a. €44,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani ‘Aurea Robusta’)
Latijnse naamCedrus libani Aurea Robusta
CategorieLibanonceder
Vanafprijs€44,95
KleurBlauw, Geel
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Libanonceder (Cedrus libani Aurea Robusta) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Cedrus libani ‘Aurea Robusta’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren koele plekken in de tuin, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Libanonceder een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani Aurea Robusta kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Tamme Kastanje (Castanea Sativa).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani Aurea Robusta (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Libanonceder plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, wortels, tegelwerk, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  De Libanonceder Cedrus libani Aurea Robusta plant je het beste in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Boomonderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de groeiperiode (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden is het een goed idee om wat aanvullend water bij te geven.

Libanonceder goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Extra informatie over de Cedrus libani ‘Aurea Robusta’

De Cedrus libani ‘Aurea Robusta’ is een traag groeiende ceder met brede, opgaande groei. De ‘Aurea Robusta’ kan tot 600cm hoog worden, maar doet hier minimaal tien jaar over. De naalden zijn geelgroen met een blauwe zweem. De ‘Aurea Robusta’ draagt cilindrische kegels die verkleuren van groen naar bruin. De Libanonceder is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Aurea Robusta’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cedrus libani ‘Aurea Robusta’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. Qua kleuren zie je voornamelijk Blauw, Geel. Deze boom bloeit met name in April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Tamme Kastanje (Castanea Sativa).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani ‘Aurea Robusta’ april 2024
Wat is de kleur van de Cedrus libani Aurea Robusta?

De kleur van het blad is Blauw, Geel. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen bekabeling, puin, grind, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Libanonceder?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken, schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Cedrus libani Aurea Robusta Libanonceder thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Libanonceder moeiteloos en snel aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals binddraad en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Cedrus libani Aurea Robusta aanbieding bezorgd en geplant door een erkende boomspecialist. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, oude wortels, worteldoek, puin en grind, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie