Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-bigarreau-napoleon-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal bieden wij handige informatie over deze Kersenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Dit type Kersenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’)
Latijnse naamPrunus avium Bigarreau Napoleon
CategorieKersenboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Bigarreau Napoleon) bezorgen aan huis (november 2023)

De Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen leveren schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Kersenboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je toonaangevende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Bigarreau Napoleon kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Wilg op stam (Salix gracilistyla ‘Mount Aso’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Bigarreau Napoleon (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Kersenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, groeiwijze, snoeiwerk, wortels.

 4. Het planten van de boom

  Deze Kersenboom Prunus avium Bigarreau Napoleon is aan te planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Til de boom voorzichtig in het gat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de warme maanden wordt het aanbevolen om extra water te geven.

Kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’

De Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’ is een kersenboom die in het voorjaar bloeit met witte bloemen. Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’ word bestoven door andere kersenbomen zoals de Morel, Burlat en Hedelfinger. Na de bestuiving vormen zich de dikke, geel met rode blos, zoete kersen met witgeel stevig vruchtvlees welke een lekkere sappigge zoete smaak hebben. Vanaf half juli kunnen de kersen pas worden geplukt die vooral worden gebruikt voor verse consumptie maar ook wel voor verwerking. De Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’ kan het beste worden gesnoeid na de oogst maar het kan ook in het voorjaar na de bloei. Snoei de boom zo uit zodat er weer een goede open kroon ontstaat waar weer voldoende licht in kan komen. Belangrijk is om de snoeiwonden in te smeren met wondbalsem om ziektes te voorkomen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik tuinplantengrond voor een goede start. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Goed om te weten: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Wilg op stam (Salix gracilistyla ‘Mount Aso’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Bigarreau Napoleon’ november 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium Bigarreau Napoleon?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet vrij zijn van worteldoek, straatwerk, puin, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welke standplaats kiezen voor de Kersenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat of droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe kan ik de Prunus avium Bigarreau Napoleon Kersenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Kersenboom makkelijk en snel aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals binddraad en aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Bigarreau Napoleon aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een betrouwbare bomenspecialist. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, bekabeling, straatwerk, stronken, oude wortels en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie