Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

wilg-op-stam-salix-gracilistyla-mount-aso-bestellen-bezorgen

Wilg op stam (Salix gracilistyla ‘Mount Aso’) online bestellen

De Wilg op stam (Salix gracilistyla ‘Mount Aso’) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit platform tref je handige informatie over deze Wilg. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Bontbladig, Rood. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September. De maximale hoogte is ongeveer 300 cm. Dit type Wilg op stam kan je al laten bezorgen vanaf €11,50.

Naam boomWilg op stam (Salix gracilistyla ‘Mount Aso’)
Latijnse naamSalix gracilistyla Mount Aso
CategorieWilg
Verkoopprijs v.a.€11,50
KleurBontbladig, Rood
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni, Juli, Augustus, September

Wilg op stam (Salix gracilistyla Mount Aso) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Salix gracilistyla ‘Mount Aso’ is een echte eyecatcher. Bomen geven schaduw, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Wilg zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Wilg op stam Salix gracilistyla Mount Aso kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Braam (Rubus fruticosus ‘Black Satin’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix gracilistyla Mount Aso (Wilg op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Wilg op stam kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Wilg op stam Salix gracilistyla Mount Aso kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de kluit vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers raden we aan extra water te geven.

Wilg op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Salix gracilistyla ‘Mount Aso’

De wilg op stam de Salix chaenomeloides ‘Mount Aso’ vormt een vertakte struik met een vrij compacte groeiwijze, spreidende kroon en blauwgrijze bladeren. In het najaar verkleuren de bladeren naar oranjegeel. Dit is een bijzonder interessante variëteit met mooie decoratieve rozerode pluizige katjes van 2.5cm. die aan het einde van de winter verschijnen op de kale twijgen. Zodra de temperatuur stijgt, gaan de katjes open en komen gele en rode meeldraden vrij, zoals bij de meeste wilgen. Salix chaenomeloides ‘Mount Aso’ is perfect bestand tegen strenge vorst en is heel gemakkelijk te kweken in een bodem die koel blijft, of het nu licht en zanderig is of zelfs kleiachtig en zwaar. Snoei hem om de 2 of 3 jaar om hem voller te maken en om veel bloeiende takken te produceren. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen bij de wortels. De maximale hoogte ligt op ongeveer 300 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Compact, Vertakt. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bontbladig, Rood. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Humus, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende. Opmerking: deze Wilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Braam (Rubus fruticosus ‘Black Satin’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid, Compact, Vertakt
Geschikte grondAlle, Humus, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix gracilistyla ‘Mount Aso’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Salix gracilistyla Mount Aso?

De bladkleur is Bontbladig, Rood. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van bekabeling, worteldoek, oude wortels, straatwerk enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Kleigrond, Normale grond, Vochthoudende.

Wat is de ideale standplaats voor de Wilg op stam?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Salix gracilistyla Mount Aso Wilg op stam bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Wilg op stam eenvoudig aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boom palenboor of bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Salix gracilistyla Mount Aso aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende hovenier. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen stronken, straatwerk, worteldoek, oude wortels, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie