Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-dubbele-meikers-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Dubbele meikers’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Dubbele meikers’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal tonen wij uitgebreide informatie over deze Kersenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de aangesloten winkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De boom is mooi gekleurd: Groen, Paars, Rood, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Dit type Kersenboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Dubbele meikers’)
Latijnse naamPrunus avium Dubbele meikers
CategorieKersenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurenGroen, Paars, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Dubbele meikers) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Prunus avium ‘Dubbele meikers’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Kersenboom iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Dubbele meikers online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Bonte wilg op stam (Salix integra ‘Hakuro nishiki’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Dubbele meikers (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Kersenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals groeiwijze, tegelwerk, wortels, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Kersenboom Prunus avium Dubbele meikers kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en gebruik aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de grond vochtig te houden. Met name in het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om wat aanvullend water bij te geven.

Kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Prunus avium ‘Dubbele meikers’

De Prunus avium ‘Dubbele meikers’ is een kersenboom die bloeit met witte bloemen in het voorjaar. Prunus avium ‘Dubbele meikers’ is een kersenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Na de bestuiving ontwikkelen zich de kleine donker rode licht zure kersen die geplukt kunnen worden vanaf eind juni. De kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst, na de oogst is het best dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden, smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met tuinplantengrond of fruitbomen voeding en plaats bij de boom een boompaal. De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Samenvatting van de kleur: Groen, Paars, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Bonte wilg op stam (Salix integra ‘Hakuro nishiki’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Dubbele meikers’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Prunus avium Dubbele meikers?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Paars, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet vrij zijn van straatwerk, stronken, oude beplanting, puin enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Kersenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Kan ik de Prunus avium Dubbele meikers Kersenboom thuis laten leveren?

Jij kan zo’n Kersenboom moeiteloos en snel tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en extra’s zoals boom palenboor of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Dubbele meikers aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige boomverzorger. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, stronken, straatwerk, puin en grind, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie