Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dak-berk-betula-pendula-dakboom-bestellen-bezorgen

Dak-berk (Betula pendula dakboom) online bestellen

De Dak-berk (Betula pendula dakboom) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze pagina tonen wij veel praktische informatie over deze Berkenboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Geel, Groen, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Dak-berk is al te bestellen vanaf €138,50.

Naam boomDak-berk (Betula pendula dakboom)
Latijnse naamBetula pendula dakboom
CategorieBerkenboom
Verkoopprijs v.a.€138,50
KleurenBruin, Geel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Dak-berk (Betula pendula dakboom) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Betula pendula dakboom is een aanwinst voor elke tuin. Bomen verschaffen verkoeling, ecologisch evenwicht en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Berkenboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je betrouwbare online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Dak-berk Betula pendula dakboom online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Braam (Rubus fruticosus ‘Himalaya’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Betula pendula dakboom (Dak-berk) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Dak-berk voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, snoeiwerk, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Dak-berk Betula pendula dakboom plant je het beste in Elke grondsoort. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het van levensbelang om de boom voldoende water geven. Met name in het groeiseizoen (April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het verstandig om de grond regelmatig te bevochtigen.

Dak-berk goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Betula pendula dakboom

De dak-berk Betula pendula is een bladverliezende dakboom. De dakberk heeft slanke, hangende twijgen en een zilverwitte schors die met de jaren zwart en ruw wordt bij de voet van de stam. In de lente verschijnen geelwitte katjes. De ovalen, lichtgroene bladeren kleuren geel in de herfst. Bij het aanplanten aanplantgrond toevoegen en een boompaal erbij zetten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Dakvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Bruin, Geel, Groen, Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Elke grondsoort. Let op: deze Berkenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Braam (Rubus fruticosus ‘Himalaya’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormDakvorm
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Betula pendula dakboom april 2024
In welke kleur komt het blad van de Betula pendula dakboom?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Geel, Groen, Wit. De boom groeit in April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. grind, straatwerk, worteldoek, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Elke grondsoort.

Wat is de juiste standplaats voor de Dak-berk?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan andere bewoners: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Betula pendula dakboom Dak-berk aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Dak-berk moeiteloos en snel laten leveren aan huis. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals tuinpalen of grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Betula pendula dakboom aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en ben je er verzekerd van dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, oude wortels, straatwerk, bekabeling, worteldoek en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie