Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-stella-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Stella’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Stella’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je handige info over deze Kersenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Paars, Rood, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 500 cm. Dit type Kersenboom kan jij online kopen vanaf €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Stella’)
Latijnse naamPrunus avium Stella
CategorieKersenboom
Verkoopprijs v.a.€17,50
KleurGroen, Paars, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Stella) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Prunus avium ‘Stella’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor schaduw, ecologisch evenwicht en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Kersenboom een hele goede optie. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je betrouwbare online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Stella online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Zachte berk (Betula pubescens).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Stella (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Levering van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Kersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, bewatering, wortels, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Kersenboom Prunus avium Stella is aan te planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Til de boom voorzichtig in het gat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in voor meer stabiliteit.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de warme maanden wordt aangeraden om wekelijks te sproeien.

Kersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Extra informatie over de Prunus avium ‘Stella’

De Prunus avium ‘Stella’ is een kersenboom die bloeit met witte bloemen in het voorjaar. De Prunus avium ‘Stella’ is een zelf bestuivende kersenboom. Voor de bestuiving zijn dus geen andere kersenbomen nodig. Na de bestuiving ontwikkelen zich de grote donkerrode kersen welke geplukt kunnen worden vanaf half juli. De kersen van de Prunus avium ‘Stella’ zijn heerlijk zoet van smaak en te gebruiken voor directie consumptie of om jam van te maken. Deze kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: na de bloei en na de oogst. Na de oogst is echter het beste daar het dan nog wat warmer en droger is en de boom zich goed kan herstellen van de snoeiwonden. Smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen.Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met Tuinplantengrond en/ of Fruitbomen Voeding en plaats bij de boom een boompaal. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Tip: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zachte berk (Betula pubescens).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Stella’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Stella?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. oude beplanting, stronken, bekabeling, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Kersenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar bladverlies en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Prunus avium Stella Kersenboom thuis laten leveren?

Jij kan een Kersenboom lekker makkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor of mest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus avium Stella aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende tuinman. Op die manier wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, worteldoek, bekabeling, stronken, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie