Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zachte-berk-betula-pubescens-bestellen-bezorgen

Zachte berk (Betula pubescens) online bestellen

De Zachte berk (Betula pubescens) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl tref je uitgebreide info over deze Berkenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Dit type Zachte berk is te koop voor prijzen v.a. €1,15.

Naam boomZachte berk (Betula pubescens)
Latijnse naamBetula pubescens
CategorieBerkenboom
Prijsindicatie€1,15
KleurGeel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Zachte berk (Betula pubescens) bezorgen aan huis (april 2024)

De Betula pubescens is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven koele plekken in de tuin, verbeteren de luchtkwaliteit en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Berkenboom een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Zachte berk Betula pubescens online kopen kan. Of bekijk meer over de Japanse Hulst alternatief voor buxus (Ilex crenata ‘Dark Green’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Betula pubescens (Zachte berk) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Zachte berk voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan bewatering, wortels, schaduw, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  De Zachte berk Betula pubescens kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor extra stevigheid.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het essentieel om de kluit nat te houden. Vooral in de groeimaanden (April, Mei, Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Zachte berk goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Betula pubescens

De zachte berk (Betula pubescens) heeft een bruin achtige mooie stam en kan tot 20 meter hoog worden. De jonge takken van de zachte berk (Betula pubescens) groeien schuin omhoog en de oudere takken hebben een mooie witte barst in tegenstelling tot de stam. De bladeren van de zachte berk zijn groen die in de herfst geelachtig verkleuren. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Tip: deze Berkenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Japanse Hulst alternatief voor buxus (Ilex crenata ‘Dark Green’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Betula pubescens april 2024
Wat is de kleur van de Betula pubescens?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, puin, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Zachte berk?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Betula pubescens Zachte berk aan huis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Zachte berk probleemloos thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en extra’s zoals tuinpalen of grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Betula pubescens aanbieding bezorgd en geplant door een vakbekwame bomenspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, oude wortels, worteldoek, stronken, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie