Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-cerasus-morel-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op Bomenbezorgen.nl bieden wij veel nuttige info over deze Kersenboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Oranje, Rood, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Kersenboom is te koop voor prijzen v.a. €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus cerasus ‘Morel’)
Latijnse naamPrunus cerasus Morel
CategorieKersenboom
Vanafprijs€17,50
KleurenGroen, Oranje, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus cerasus Morel) bezorgen aan huis (mei 2024)

De Prunus cerasus ‘Morel’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Kersenboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus cerasus Morel online kan kopen. Of bekijk meer over de Berk (Betula pendula ‘Fastigiata’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus cerasus Morel (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Kersenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan snoeiwerk, wortels, bewatering, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Kersenboom Prunus cerasus Morel kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de boom voldoende water geven. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Kersenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Prunus cerasus ‘Morel’

De Prunus cerasus ‘Morel’ is een kersenboom, ook wel ‘Kriek’ genoemd, welke bloeit met witte bloemen in het voorjaar. De Prunus cerasus ‘Morel’ is een kersenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Na de bestuiving ontwikkelen zich de zachte, zure licht rode kersen of krieken die geplukt kunnen worden vanaf eind juli. Deze kersen zijn zeer geschikt om jam en confiture van te maken. Deze kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid: na de bloei en na de oogst. Na de oogst is echter het beste daar het dan nog wat warmer en droger is en de boom zich goed kan herstellen van de snoeiwonden. Smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem.Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met Tuinplantengrond en/ of Fruitbomen Voeding en plaats bij de boom een boompaal. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Oranje, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Berk (Betula pendula ‘Fastigiata’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus cerasus ‘Morel’ mei 2024
Wat is de kleur van de Prunus cerasus Morel?

De bladkleur is Groen, Oranje, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, worteldoek, puin, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Kersenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Prunus cerasus Morel Kersenboom thuis laten leveren?

Je kunt de Kersenboom moeiteloos en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en extra’s zoals tuinpalen of aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus cerasus Morel aanbieding afgeleverd en aangeplant door een deskundige boomexpert. Met deze extra service wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, puin en grind, bekabeling, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie