Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sierkiwi-actinidia-kolomikta-bestellen-bezorgen

Sierkiwi (Actinidia kolomikta) online bestellen

De Sierkiwi (Actinidia kolomikta) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je veel praktische informatie over deze Kiwiplant. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Bruin, Geel, Groen, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Juli. De maximale hoogte is ongeveer 200 cm. Dit type Sierkiwi is al te bestellen vanaf €16,25.

Naam boomSierkiwi (Actinidia kolomikta)
Latijnse naamActinidia kolomikta
CategorieKiwiplant
Verkoopprijs v.a.€16,25
KleurenBruin, Geel, Groen, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuli

Sierkiwi (Actinidia kolomikta) thuis bezorgen (april 2024)

De Actinidia kolomikta is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Kiwiplant een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je populaire online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Sierkiwi Actinidia kolomikta kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Actinidia kolomikta (Sierkiwi) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Sierkiwi kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Andere aspecten die van belang zijn: groeiwijze, snoeiwerk, schaduw, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Sierkiwi Actinidia kolomikta kan aangeplant worden in Alle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (Juli). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om regelmatig extra water toe te dienen.

Sierkiwi goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Actinidia kolomikta

Actinidia kolomikta is een prachtige sierkiwi, deze bladverliezende klimplant geeft geen kiwivruchten. Het is een minder snelle groeier dan de gewone Kiwi, maar kan ook een hoogte van 300- tot 400 cm bereiken. De Sierkiwi (Actinidia kolomikta) heeft prachtig wit groen blad, dat in een later stadium een mooie rood roze rand krijgt. Omdat de Actinidia kolomikta graag op een beschutte plek in de zon staat is deze uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een pergola of schutting. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 200 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Klimmend, Opgaand, Struikvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Geel, Groen, Wit. De bloeiperiode is Juli. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Tip: deze Kiwiplant is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Actinidia kolomikta april 2024
In welke kleur komt het blad van de Actinidia kolomikta?

De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Wit. Het blad bloeit op in Juli. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude beplanting, puin, stronken, worteldoek enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Sierkiwi?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Actinidia kolomikta Sierkiwi in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Sierkiwi zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Via internet bestel je diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen, bamboestokken en grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Actinidia kolomikta aanbieding bezorgd en geplant door een betrouwbare boomspecialist. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de aanplantplek moet vrij zijn van stronken, bekabeling, worteldoek, oude wortels, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie