Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

hazelaar-boom-corylus-colurna-bestellen-bezorgen

Hazelaar boom (Corylus colurna) online bestellen

De Hazelaar boom (Corylus colurna) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform tonen wij veel praktische informatie over deze Notenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen, Katjes, Rood. De boom houdt van Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Februari, Maart. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Hazelaar boom kan je al laten bezorgen vanaf €52,75.

Naam boomHazelaar boom (Corylus colurna)
Latijnse naamCorylus colurna
CategorieNotenboom
Verkoopprijs v.a.€52,75
KleurenGeel, Groen, Katjes, Rood
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeFebruari, Maart

Hazelaar boom (Corylus colurna) bezorgen aan huis (juni 2024)

De Corylus colurna is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen schaduw, zorgen voor zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Notenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door de boomspecialist wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Hazelaar boom Corylus colurna kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Lindeboom (Tilia cordata ‘Erecta’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Corylus colurna (Hazelaar boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Hazelaar boom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, schaduw, wortels, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Hazelaar boom Corylus colurna kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Met name in de bloeimaanden (Februari, Maart). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de warme periode voorbij is. Tijdens de zomerdagen adviseren wij om de boom wat extra water te geven.

Hazelaar boom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Corylus colurna

De Corylus colurna is een bladverliezende, kegelvormige boom. Heeft breed ovale, sterk getande, bijna gelobde, donkergroene bladeren. Aan het eind van de winter verschijnen de lange, gele katjes. De nootjes zitten in trossen in gefranjerde stroschubben. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Kroonvorm, Opgaand, Pyramide. De kleur van het blad is Geel, Groen, Katjes, Rood. Deze boom bloeit met name in Februari, Maart. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Notenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Lindeboom (Tilia cordata ‘Erecta’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm, Opgaand, Pyramide
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Corylus colurna juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Corylus colurna?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Katjes, Rood. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Februari, Maart. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder grind, puin, oude wortels, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Hazelaar boom?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Kijk ook goed naar overhangende takken en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Corylus colurna Hazelaar boom aan huis laten leveren?

Je kunt de Hazelaar boom gemakkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals tuinpalen of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Corylus colurna aanbieding bezorgd en geplant door een betrouwbare tuinman. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de aanplantplek dient vrij te zijn van puin en grind, oude wortels, stronken, worteldoek, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie