Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-reine-claude-doullins-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over deze Leifruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met behulp van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Deze Leipruimenboom kan jij online kopen vanaf €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’)
Latijnse naamPrunus domestica Reine Claude dOullins
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Reine Claude dOullins) laten bezorgen in de tuin (mei 2023)

De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden een eigen microklimaat, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is dit type Leifruitboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Reine Claude dOullins kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Zuil-pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Reine Claude dOullins (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leipruimenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als schaduw, snoeiwerk, bewatering, tegelwerk.

 4. Het planten van de boom

  Een Leipruimenboom Prunus domestica Reine Claude dOullins kan je volgens de kweker planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen is het noodzakelijk om de grond regelmatig te bevochtigen.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een zeer sappige en zoete pruim, met geelachtig vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De maximale groeihoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zuil-pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Prunus domestica Reine Claude dOullins?

De bladkleur is Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van puin, stronken, oude beplanting, straatwerk enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leipruimenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan schaduwvorming en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Prunus domestica Reine Claude dOullins Leipruimenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Leipruimenboom zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en extra’s zoals boompalen, bamboestokken of potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Reine Claude dOullins aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een ervaren bomenspecialist. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Let op: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen stronken, puin en grind, straatwerk, oude wortels, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie