Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-zeepboom-koelreuteria-paniculata-bestellen-bezorgen

Gele zeepboom (Koelreuteria paniculata) online bestellen

De Gele zeepboom (Koelreuteria paniculata) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker bekijk je veel nuttige info over deze Kleurende bomen. Of bestel direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleur van de boom is Bruin, Geel, Groen, Roze. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Juni, Juli. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Dit type Gele zeepboom kan jij online kopen vanaf €69,25.

Naam boomGele zeepboom (Koelreuteria paniculata)
Latijnse naamKoelreuteria paniculata
CategorieKleurende bomen
Verkoopprijs v.a.€69,25
KleurBruin, Geel, Groen, Roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni, Juli

Gele zeepboom (Koelreuteria paniculata) thuis laten bezorgen (mei 2024)

De Koelreuteria paniculata is tegenwoordig erg populair. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Kleurende bomen iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Gele zeepboom Koelreuteria paniculata kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Koelreuteria paniculata (Gele zeepboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Gele zeepboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, tegelwerk, wortels, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Een Gele zeepboom Koelreuteria paniculata plant je het beste in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (Juni, Juli). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen is het noodzakelijk om wekelijks te sproeien.

Gele zeepboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Koelreuteria paniculata

De Koelreuteria paniculata is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. Middelgroene bladeren die in de herfst geel worden. ’s Zomers trossen gele bloemen, gevolgd door gezwollen, bronskleurig roze vruchten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Roze. Deze boom bloeit met name in Juni, Juli. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Koelreuteria paniculata mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Koelreuteria paniculata?

De kleur van het blad is Bruin, Geel, Groen, Roze. De groeiperiode is Juni, Juli. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, straatwerk, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Gele zeepboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Koelreuteria paniculata Gele zeepboom thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Gele zeepboom lekker makkelijk thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De geschatte levertijd is circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Koelreuteria paniculata aanbieding bezorgd en geplant door een ervaren tuinman. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van puin en grind, oude wortels, stronken, bekabeling, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie