Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lijsterbes-sorbus-aucuparia-rossica-major-bestellen-bezorgen

Lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’) online bestellen

De Lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op Bomenbezorgen.nl check je handige informatie over deze Lijsterbes. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Dankzij de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Rood, Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 600 cm. Dit type Lijsterbes is al te koop voor €55,95.

Naam boomLijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’)
Latijnse naamSorbus aucuparia Rossica Major
CategorieLijsterbes
Verkoopprijs v.a.€55,95
KleurGroen, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Lijsterbes (Sorbus aucuparia Rossica Major) laten bezorgen in de tuin (mei 2024)

De Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren verkoeling, zorgen voor zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Lijsterbes iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je betrouwbare online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Lijsterbes Sorbus aucuparia Rossica Major online kopen kan. Of bekijk meer over de Lei Witte Bes (Ribes rubrum).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus aucuparia Rossica Major (Lijsterbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Lijsterbes kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals snoeiwerk, bewatering, schaduw, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Lijsterbes Sorbus aucuparia Rossica Major kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Lijsterbes goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Belangrijke informatie over de Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’

Deze lijsterbes, ook wel Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’ genoemd, is een windbestendige, bladverliezende Lijsterbes met een grote opvallende dieprode besen in het najaar. In het voorjaar komen in deze lijsterbes (Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’) kleine, witte bloemen. De kroon van deze lijsterbes heeft op oudere leeftijd een eironde vorm tot 8 meter hoog. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 600 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Breed / verspreid. De kleur van het blad is Groen, Rood, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Lijsterbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Lei Witte Bes (Ribes rubrum).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus aucuparia ‘Rossica Major’ mei 2024
Welke kleur heeft het blad van de Sorbus aucuparia Rossica Major?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Rood, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, oude wortels, grind, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Lijsterbes?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Sorbus aucuparia Rossica Major Lijsterbes in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Lijsterbes zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Bij de boom-expert kan je kiezen uit allerlei soorten, maten en extra’s zoals binddraad en bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Sorbus aucuparia Rossica Major aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomverzorger. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen puin en grind, bekabeling, oude wortels, straatwerk, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie