Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

perzische-slaapboom-albizia-julibrissin-bestellen-bezorgen

Perzische slaapboom (Albizia julibrissin) online bestellen

De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite tonen wij veel praktische info over deze Kleurende bomen. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Roze, Wit. De boom houdt van Zon en de bloeitijd is Juli, Augustus. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 700 cm. Dit type Perzische slaapboom is al te koop voor €134,95.

Naam boomPerzische slaapboom (Albizia julibrissin)
Latijnse naamAlbizia julibrissin
CategorieKleurende bomen
Prijsindicatie€134,95
KleurRoze, Wit
Ideale standplaatsZon
BloeiperiodeJuli, Augustus

Perzische slaapboom (Albizia julibrissin) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Albizia julibrissin is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor wat extra privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Kleurende bomen het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Perzische slaapboom Albizia julibrissin online kan kopen. Of bekijk alles over de Lijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Albizia julibrissin (Perzische slaapboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Perzische slaapboom gedijt het beste op een plekje met Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als bewatering, snoeiwerk, wortels, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Perzische slaapboom Albizia julibrissin kan aangeplant worden in Elke grondsoort. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Juli, Augustus). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. In een periode van droogte is het verstandig om wat aanvullend water bij te geven.

Perzische slaapboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Check acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Albizia julibrissin

De Albizia julibrissin, hier ook wel Perziche slaapboom genoemd, is een bijzondere sierheester die een hoogte van 6-8m kan bereiken en een breedte van 7-10 meter. De jonge takken van deze plant zijn olijfgroen, maar kleuren later donkergrijs, net als de stam. De grote decoratieve bladeren (tot wel 40cm) zijn dubbelgeveerd en doen aan een varen denken. Wat de Albizia julibrissin bijzonder maakt is dat hij ’s avonds zijn blaadjes dicht vouwt. Van juli tot augustus bloeit de Albizia julibrissin met kleine bloemetjes. Door de 3cm lange, roze meeldraden van de bloemen, vallen deze erg op. Na de bloei vormen zich peulen van zo’n 15cm met meestal 6 zaden per peul. De Albizia julibrissin is redelijk winterhard, maar toch is het verstandig hem wat extra bescherming te bieden wanneer de temperatuur beneden -10°C komt. Gebruik bij het planten van de Albizia julibrissin aanplantgrond en plaats ook boompalen om de boom stevigheid te bieden. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 700 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Afhangend, Breed / verspreid, Kroonvorm, Vaasvormig, Vertakt. De (blad)kleur van deze boom is: Roze, Wit. De bloeitijd is Juli, Augustus. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Zon. De beste aanplantgrond is: Elke grondsoort. Let op: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Lijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’).

Maximale hoogte700 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid, Kroonvorm, Vaasvormig, Vertakt
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Albizia julibrissin april 2024
Wat zijn de kleuren van de Albizia julibrissin?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Roze, Wit. De groeiperiode is Juli, Augustus. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet vrij zijn van oude wortels, worteldoek, oude beplanting, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Elke grondsoort.

Wat is de juiste standplaats voor de Perzische slaapboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Albizia julibrissin Perzische slaapboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Perzische slaapboom moeiteloos en snel laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je allerlei soorten, maten en andere essentials zoals boompalen of mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Albizia julibrissin aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren tuinman. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen puin en grind, straatwerk, stronken, worteldoek, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie