Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lijsterbes-sorbus-arnoldiana-schouten-bestellen-bezorgen

Lijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’) online bestellen

De Lijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’) voordelig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal bieden wij veel info en tips voor deze Lijsterbes. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Oranje, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Juni. Uiteindelijk wordt deze boom circa 800 cm. Deze Lijsterbes is al te koop voor €57,75.

Naam boomLijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’)
Latijnse naamSorbus arnoldiana Schouten
CategorieLijsterbes
Prijsindicatie€57,75
KleurGeel, Groen, Oranje, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenJuni

Lijsterbes (Sorbus arnoldiana Schouten) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Sorbus arnoldiana ‘Schouten’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Lijsterbes een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lijsterbes Sorbus arnoldiana Schouten kunt kunt vinden. Of vind informatie en tips voor de Lei Groene Kruisbes (Ribes uva-crispa ‘Hinnonmaki grön’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus arnoldiana Schouten (Lijsterbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Lijsterbes gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, tegelwerk, bewatering, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Een Lijsterbes Sorbus arnoldiana Schouten kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het cruciaal om de grond vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In droge, warme zomers raden we aan wat aanvullend water bij te geven.

Lijsterbes goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Sorbus arnoldiana ‘Schouten’

Deze lijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’) bloeit in mei/juni met vele kleine witte bloemen aan een viltige bloemtros. Al in augustus verschijnen in deze lijsterbes (Sorbus arnoldiana ‘Schouten’) de oranje/gele vruchten die tot september aan de Lijsterbes blijven hangen. Deze Lijsterbes heeft geveerde, groene bladeren met een gezaagde bladrand. In de herfst verkleuren de bladeren tot oranjerood. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 800 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand. De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Wit. Deze boom bloeit met name in Juni. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Let op: deze Lijsterbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Lei Groene Kruisbes (Ribes uva-crispa ‘Hinnonmaki grön’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus arnoldiana ‘Schouten’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Sorbus arnoldiana Schouten?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Wit. De bladeren komen tot bloei in Juni. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, oude wortels, grind, bekabeling enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Lijsterbes?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat en niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Denk tenslotte ook aan bladverlies en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Sorbus arnoldiana Schouten Lijsterbes aan huis laten bezorgen?

Je kunt een Lijsterbes gemakkelijk thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals boompalen of grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Sorbus arnoldiana Schouten aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame tuinman. Daardoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen bekabeling, worteldoek, oude wortels, puin en grind, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie