Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

knotwilg-salix-alba-chermesina-bestellen-bezorgen

Knotwilg (Salix alba ‘Chermesina’) online bestellen

De Knotwilg (Salix alba ‘Chermesina’) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je handige info over deze Knotwilg. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Geel, Grijs, Groen, Katjes. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Deze Knotwilg kan je al laten bezorgen vanaf €51,25.

Naam boomKnotwilg (Salix alba ‘Chermesina’)
Latijnse naamSalix alba Chermesina
CategorieKnotwilg
Prijsindicatie€51,25
KleurGeel, Grijs, Groen, Katjes
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Knotwilg (Salix alba Chermesina) thuis bezorgen (april 2024)

De Salix alba ‘Chermesina’ is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor verkoeling, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Knotwilg het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je toonaangevende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Knotwilg Salix alba Chermesina online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Lei-sierappel (Malus ‘Evereste’ leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Salix alba Chermesina (Knotwilg) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom laten leveren

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en goed zonlicht krijgt. De Knotwilg kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan groeiwijze, bewatering, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Knotwilg Salix alba Chermesina kunt u aanplanten in Elke grondsoort. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de grond vochtig te houden. Vooral in het bloeiseizoen (Maart, April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. In de drogere maanden adviseren wij om regelmatig extra water toe te dienen.

Knotwilg goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Salix alba ‘Chermesina’

De Salix alba ‘Chermesina’ is een prachtige knotwilg! De knotwilg (Salix chermesina) wordt als boom geleverd, maar u kunt de boom naar elke hoogte ‘knotten’. De bladeren van de knotwilg zijn matgroen en aan de onderkant van het blad is grijsgroen van kleur. Het meest opvallende aan de knotwilg zijn de jonge takken. Deze jonge takken zijn namelijk in de winter fel oranjerood. De schietwilg gedijt uitstekend in vochtige grond, zoals aan de rand van een vijver of een slootwal. Bij voorkeur plaatst u de knotwilg in de zon. Gebruik tuinplantengrond bij het aanplanten en plaats een boompaal bij de boom. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. De kleur van het blad is Geel, Grijs, Groen, Katjes. Het groeiseizoen is in Maart, April. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Elke grondsoort. Let op: deze Knotwilg is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Lei-sierappel (Malus ‘Evereste’ leiboom).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Salix alba ‘Chermesina’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Salix alba Chermesina?

De kleur van het blad is Geel, Grijs, Groen, Katjes. De bladeren komen tot bloei in Maart, April. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, bekabeling, grind, stronken enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Elke grondsoort.

Welke standplaats kiezen voor de Knotwilg?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Salix alba Chermesina Knotwilg in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan de Knotwilg lekker makkelijk bij u thuis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je verschillende formaten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen, bamboestokken en potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Salix alba Chermesina aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een professionele hovenier. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van puin en grind, straatwerk, worteldoek, oude wortels, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie