Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

chinese-kornoelje-boom-cornus-kousa-chinensis-bestellen-bezorgen

Chinese kornoelje boom (Cornus kousa ‘Chinensis’) online bestellen

De Chinese kornoelje boom (Cornus kousa ‘Chinensis’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over deze Kornoelje. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Geel, Groen, Rood, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 600 cm. Deze Chinese kornoelje boom is al te bestellen vanaf €148,50.

Naam boomChinese kornoelje boom (Cornus kousa ‘Chinensis’)
Latijnse naamCornus kousa Chinensis
CategorieKornoelje
Vanafprijs€148,50
KleurGeel, Groen, Rood, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Chinese kornoelje boom (Cornus kousa Chinensis) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Cornus kousa ‘Chinensis’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Kornoelje zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Chinese kornoelje boom Cornus kousa Chinensis online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cornus kousa Chinensis (Chinese kornoelje boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend organisme. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt de dag voor levering een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Chinese kornoelje boom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, groeiwijze, tegelwerk, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  De Chinese kornoelje boom Cornus kousa Chinensis kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (April, Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot de zomerperiode achter de rug is. In de warme maanden is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Chinese kornoelje boom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Cornus kousa ‘Chinensis’

de chinese kornoelje (Cornus kousa ‘Chinensis’) is een sterke winterharde boom met eetbare vruchten welke verschijnen in augustus tot september. Voorafgaand aan de vrucht zal de chinese kornoelje (Cornus kousa ‘Chinensis’) bloeien met witte bloemen op een soort van schermen in mei. Het blad van de kornoelje is groen en kleurt in de herfst naar oranje tot rood. De kornoelje houd niet van een te natte plaats in de tuin. Plaats bij de kornoelje een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid, Kroonvorm. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen, Rood, Wit. De groeiperiode is April, Mei, Juni. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Opmerking: deze Kornoelje is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cornus kousa ‘Chinensis’ april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Cornus kousa Chinensis?

De boom heeft verschillende kleuren Geel, Groen, Rood, Wit. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, oude wortels, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Chinese kornoelje boom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met bladverlies en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Cornus kousa Chinensis Chinese kornoelje boom aan huis laten bezorgen?

Jij kan een Chinese kornoelje boom moeiteloos en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset en mest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Cornus kousa Chinensis aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een betrouwbare boomexpert. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plantplaats moet vrij zijn van bekabeling, puin en grind, stronken, oude wortels, worteldoek en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie