Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gele-kornoelje-boom-cornus-mas-bestellen-bezorgen

Gele Kornoelje boom (Cornus Mas) online bestellen

De Gele Kornoelje boom (Cornus Mas) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op Bomenbezorgen.nl tref je veel praktische informatie over deze Kornoelje. Of bestel direct bij een van de boomexperts of tuincentra. Met de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Februari, Maart, April. De uiteindelijke hoogte is circa 700 cm. Dit type Gele Kornoelje boom is al te koop voor €108,75.

Naam boomGele Kornoelje boom (Cornus Mas)
Latijnse naamCornus Mas
CategorieKornoelje
Prijsindicatie€108,75
KleurGeel, Groen, Rood
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdFebruari, Maart, April

Gele Kornoelje boom (Cornus Mas) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Cornus Mas is tegenwoordig erg populair. Bomen geven schaduw, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Kornoelje een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Gele Kornoelje boom Cornus Mas online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Negenia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cornus Mas (Gele Kornoelje boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Gele Kornoelje boom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan wortels, tegelwerk, schaduw, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  Deze Gele Kornoelje boom Cornus Mas is aan te planten in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Februari, Maart, April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte wordt aangeraden om de grond regelmatig te bevochtigen.

Gele Kornoelje boom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Cornus Mas

De Cornus Mas, of Gele Kornoelje, is meestal een kleine boom of een flinke struik die een hoogte kan bereiken van ongeveer 6 meter. De Cornus Mas is aan het eind van de winter gemakkelijk te herkennen, omdat deze struik dan bloeit met kleine, felgele geurende bloemetjes waar bijen en hommels gek op zijn. Het is een van de vroegst bloeiende heesters. Wanneer het groene blad vanaf april aan de plant komt verdwijnen de bloemen. De Cornus Mas krijgt een schitterende herfstkleur als de bladeren mooi geel, oranje en dieprood verkleuren. Na de bloei verschijnen de eetbare, donkerrode vruchten die eruit zien als bessen en naar zure kersen smaken. De vruchten zijn rijp vanaf augustus en te verwerken als jam of confituur. De Cornus Mas heeft een ‘landschappelijk karakter’ en wordt vaak aangeplant in bosranden of houtwallen. Als de takken nog in de knop zitten kunt u deze prima op een vaas zetten, ze zijn zeer decoratief en de gele bloemen komen dan prachtig uit. Van half oktober tot half april is de Gele Kornoelje leverbaar ‘uit de volle grond’, dit scheelt aanzienlijk in prijs. Plaats de Cornus Mas in voedingsrijke grond welke niet te vochtig is in de zon, halfschaduw of schaduw. Snoei deze Gele Kornoelje alleen als hij te groot word in oktober. Aanplanten met een Boompaal en Tuinplantengrond. De maximale groeihoogte is ongeveer 700 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid, Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Geel, Groen, Rood. De bloeitijd is Februari, Maart, April. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Let op: deze Kornoelje is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus ‘Negenia’).

Maximale hoogte700 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cornus Mas april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Cornus Mas?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Rood. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Februari, Maart, April. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, worteldoek, puin, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Gele Kornoelje boom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Cornus Mas Gele Kornoelje boom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan een Gele Kornoelje boom zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en andere benodigdheden zoals boompalen en mest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Cornus Mas aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een professionele hovenier. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, bekabeling, worteldoek, stronken, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie