Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

oostamerikaanse-kornoelje-boom-cornus-florida-bestellen-bezorgen

Oostamerikaanse kornoelje boom (Cornus florida) online bestellen

De Oostamerikaanse kornoelje boom (Cornus florida) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze pagina tonen wij uitgebreide info over deze Kornoelje. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Groen, Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei, Juni. De maximale hoogte is ongeveer 600 cm. Dit type Oostamerikaanse kornoelje boom kan je al laten bezorgen vanaf €178,25.

Naam boomOostamerikaanse kornoelje boom (Cornus florida)
Latijnse naamCornus florida
CategorieKornoelje
Vanafprijs€178,25
KleurenGroen, Roze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Oostamerikaanse kornoelje boom (Cornus florida) thuis bezorgen (juni 2024)

De Cornus florida is een echte eyecatcher. Bomen leveren schaduw, ze produceren zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Kornoelje een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Oostamerikaanse kornoelje boom Cornus florida kunt bestellen (online). Of klik door naar de pagina over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Farlake’s Green’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cornus florida (Oostamerikaanse kornoelje boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Oostamerikaanse kornoelje boom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk ook goed aan groeiwijze, wortels, snoeiwerk, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  De Oostamerikaanse kornoelje boom Cornus florida kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het essentieel om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in het groeiseizoen (April, Mei, Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden is het slim om de boom wat extra water te geven.

Oostamerikaanse kornoelje boom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Cornus florida

De oostamerikaanse kornoelje (Cornus florida) is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom. In de late lente komen in de oostamerikaanse kornoelje (Cornus florida) onopvallende groen/witte bloemhoofdjes te voorschijn tussen de frisse uitlopende bladeren. De ovale tot spitse, donkergroene bladeren van de oostamerikaanse kornoelje kleuren roze tot rood in het najaar. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Roze, Wit. De groeiperiode is April, Mei, Juni. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Tip: deze Kornoelje is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Farlake’s Green’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cornus florida juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Cornus florida?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Roze, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder puin, bekabeling, grind, oude wortels enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Oostamerikaanse kornoelje boom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Cornus florida Oostamerikaanse kornoelje boom aan huis laten bezorgen?

Jij kan een Oostamerikaanse kornoelje boom makkelijk en snel in de eigen tuin laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals een boomband of potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Cornus florida aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare hovenier. Met deze extra service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de aanplantplek dient vrij te zijn van straatwerk, oude wortels, bekabeling, worteldoek, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie