Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

portugese-leilaurier-prunus-lusitanica-leiboom-bestellen-bezorgen

Portugese leilaurier (Prunus lusitanica leiboom) online bestellen

De Portugese leilaurier (Prunus lusitanica leiboom) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website tref je veel praktische informatie over deze Leibomen. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Januari, Februari, Maart. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Deze Portugese leilaurier is te koop voor prijzen v.a. €181,50.

Naam boomPortugese leilaurier (Prunus lusitanica leiboom)
Latijnse naamPrunus lusitanica leiboom
CategorieLeibomen
Vanafprijs€181,50
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJanuari, Februari, Maart

Portugese leilaurier (Prunus lusitanica leiboom) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Prunus lusitanica leiboom zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven koele plekken in de tuin, ze produceren zuurstof en dieren zijn er gek op. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Leibomen zeker een hele leuke mogelijkheid. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Portugese leilaurier Prunus lusitanica leiboom online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Citroen (Citrus lemonium).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus lusitanica leiboom (Portugese leilaurier) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Portugese leilaurier plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, schaduw, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Portugese leilaurier Prunus lusitanica leiboom kan aangeplant worden in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Met name in het bloeiseizoen (Januari, Februari, Maart). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte wordt aangeraden om wat aanvullend water bij te geven.

Portugese leilaurier goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk opties en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Prunus lusitanica leiboom

De leilaurier Prunus lusitanica ofwel de Portugese laurier is een wintergroene leiboom. Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van een mooie dichte leilaurier. De donkere bladeren en rode bladstelen maken dat de Prunus lusitanica een fraaie uitstraling heeft. Deze leiboom kan in vrijwel elke grond staan en gedijt het best op enigszins beschutte plaatsen. Plant deze leilaurier in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. Samenvatting van de kleur: Groen. De bloeitijd is Januari, Februari, Maart. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk: deze Leibomen is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Citroen (Citrus lemonium).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus lusitanica leiboom april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus lusitanica leiboom?

De kleur van het blad is Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Januari, Februari, Maart. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, oude beplanting, stronken, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Kies een van de volgende grondsoorten: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Welk standplaats is geschikt voor de Portugese leilaurier?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Kan ik de Prunus lusitanica leiboom Portugese leilaurier bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Portugese leilaurier lekker makkelijk thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je meerdere hoogtes, varianten en andere essentials zoals tuinpalen of mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus lusitanica leiboom aanbieding bezorgd en geplant door een professionele boomverzorger. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, stronken, puin en grind, oude wortels, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie