Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

citroen-citrus-lemonium-bestellen-bezorgen

Citroen (Citrus lemonium) online bestellen

De Citroen (Citrus lemonium) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op Bomenbezorgen.nl check je veel nuttige informatie over deze Citrusboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomexperts of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen, Wit. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Dit type Citroen is al te bestellen vanaf €344,95.

Naam boomCitroen (Citrus lemonium)
Latijnse naamCitrus lemonium
CategorieCitrusboom
Vanafprijs€344,95
KleurenGeel, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril

Citroen (Citrus lemonium) thuis bezorgen (mei 2023)

De Citrus lemonium is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Citrusboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Citroen Citrus lemonium kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Delcorf’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Citrus lemonium (Citroen) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Citroen kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Let ook op andere aspecten zoals schaduw, wortels, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Citroen Citrus lemonium kan aangeplant worden in Humus, Normale grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de kluit vochtig te houden. Vooral in de bloeiperiode (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de zomerdagen is het slim om extra water te geven.

Citroen goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Citrus lemonium

De Citrus Lemonium krijgt gele vruchten, welke wij citroenen noemen. Het is een mooie plant en zeer geschikt voor op het balkon, terras of kamer. De Citroenplant kan met de juiste verzorging lang mee. De Citrus in de winter binnen halen en op een lichte plaats zetten. Hoe groter de pot of kuip, des te groter de plant wordt. Midden in de zomer tot de herfst één keer per maand vloeibare kamerplantenvoeding toedienen. De vruchten zijn eetbaar maar in ons klimaat vaak wel zuur bitter van smaak door te weinig zon. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bolvormig. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen, Wit. De groeiperiode is April. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Humus, Normale grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Citrusboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Delcorf’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormBolvormig
Geschikte grondHumus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Citrus lemonium mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Citrus lemonium?

De bladkleur is Geel, Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet vrij zijn van bekabeling, grind, straatwerk, oude wortels enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Humus, Normale grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Citroen?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Citrus lemonium Citroen aan huis laten leveren?

Jij kan deze Citroen eenvoudig laten bezorgen tot in de tuin. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en andere essentials zoals binddraad of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Citrus lemonium aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare boomexpert. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen oude wortels, stronken, bekabeling, worteldoek, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie