Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’)

dikke-lei-pruimenboom-prunus-domestica-hauszwetsche-bestellen-bezorgen

Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’) online bestellen

De Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker bekijk je veel praktische informatie over deze Leifruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Dikke Lei-Pruimenboom is te koop voor prijzen v.a. €464,75.

Naam boomDikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’)
Latijnse naamPrunus domestica Hauszwetsche
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€464,75
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Dikke Lei-Pruimenboom (Prunus domestica Hauszwetsche) laten bezorgen in de tuin ([maandjaar])

De Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven verkoeling, ze beperken wateroverlast en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Dikke Lei-Pruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche online bestellen kan. Zie ook meer informatie over de Taxus (Taxus baccata ‘Goud Elsje’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Hauszwetsche (Dikke Lei-Pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Dikke Lei-Pruimenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk ook goed aan bewatering, schaduw, tegelwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  Zo’n Dikke Lei-Pruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche plant je het beste in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers is het slim om extra water te geven.

Dikke Lei-Pruimenboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Prunus domestica ‘Hauszwetsche’

De Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is een pruimenboom die bloeit vanaf half april met witte roze bloemen. Deze Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is een oud ras pruimenboom die zichzelf goed kan bestuiven. Wanneer andere fruitbomen zorgen voor bestuiven krijgt de boom vaak meer en betere vruchten. Enkele goede bestuivers zijn Reine Claude d’Oullins en Victoria. De donkerblauwe sappige zoete pruimen kunnen worden geplukt vanaf september en worden voornamelijk gebruikt als handpruim maar zijn ook geschikt in warme gerechten. De pruimenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, in het voorjaar na de bloei of in het najaar na de oogst. Snoei altijd op een relatief warme droge dag om ziektes te voorkomen en laat voldoende oudere takken zitten voor een goede vruchtdracht in het nieuwe seizoen. Gebruik Aanplantgrond of fruitbomenvoeding bij het planten. Het is een oudere Pruimenboom van minimaal 12 jaar oud. Direct goede vruchtopbrengst en sterk in de groei direct na het planten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Taxus (Taxus baccata ‘Goud Elsje’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ [maandjaar]
Wat zijn de kleuren van de Prunus domestica Hauszwetsche?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De aanplantplek moet vrij zijn van grind, oude beplanting, worteldoek, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Dikke Lei-Pruimenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus domestica Hauszwetsche Dikke Lei-Pruimenboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Dikke Lei-Pruimenboom makkelijk en snel laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus domestica Hauszwetsche aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een gespecialiseerde hovenier. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plantplaats dient vrij te zijn van stronken, straatwerk, oude wortels, puin en grind, bekabeling en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie