Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Dikke Leipeerboom (Pyrus communis ‘Legipont’)

dikke-leipeerboom-pyrus-communis-legipont-bestellen-bezorgen

Dikke Leipeerboom (Pyrus communis ‘Legipont’) online bestellen

De Dikke Leipeerboom (Pyrus communis ‘Legipont’) eenvoudig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze website vind je veel praktische informatie over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is juli. Uiteindelijk wordt deze boom circa 450 cm. Dit type Dikke Leipeerboom is al te bestellen vanaf €464,75.

Naam boomDikke Leipeerboom (Pyrus communis ‘Legipont’)
Latijnse naamPyrus communis Legipont
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€464,75
KleurenWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
Bloeitijdjuli

Dikke Leipeerboom (Pyrus communis Legipont) laten thuisbezorgen ([maandjaar])

De Pyrus communis ‘Legipont’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven verkoeling, ze produceren zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Leifruitboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dikke Leipeerboom Pyrus communis Legipont online kan kopen. Of vind informatie en tips voor de Taxus (Taxus baccata ‘Dovastoniana’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Legipont (Dikke Leipeerboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Dikke Leipeerboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, groeiwijze, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  Een Dikke Leipeerboom Pyrus communis Legipont plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (juli). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Dikke Leipeerboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Pyrus communis ‘Legipont’

De Pyrus communis ‘Legipont’ heeft een wat smalle pyramide vormige groeiwijze. Deze Perenboom bloeit in juni met witte bloemen, dit is relatief later dan andere perenbomen. De Pyrus communis ‘Legipont’ is niet zelf bestuivend en kan gecombineerd worden met de o.a. ‘Beurre Hardy’, ‘Clapp’s Favourite’, ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’, ‘Triomphe de Vienne’ of ‘Williams’. Deze groen/ gele zoete handappel kan eind september geplukt worden. Het kan zijn dat de Pyrus communis ‘Legipont’ om het jaar vrucht draagt. Gebruik bij het aanplanten Aanplantgrond. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Het groeiseizoen is in juli. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond. Niet vergeten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Taxus (Taxus baccata ‘Dovastoniana’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Legipont’ [maandjaar]
In welke kleur komt het blad van de Pyrus communis Legipont?

De kleur van het blad is Wit. Hij komt tot bloei in juli. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, puin, worteldoek, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Dikke Leipeerboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Pyrus communis Legipont Dikke Leipeerboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Dikke Leipeerboom snel en voordelig laten leveren aan huis. Via internet bestel je allerlei soorten, maten en andere benodigdheden zoals een boomband en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat betekent aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Legipont aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een vakbekwame tuinman. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plantplaats dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, oude wortels, straatwerk, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie