Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

taxus-taxus-baccata-dovastoniana-bestellen-bezorgen

Taxus (Taxus baccata ‘Dovastoniana’) online bestellen

De Taxus (Taxus baccata ‘Dovastoniana’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over deze Taxus. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de toonaangevende tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Rood. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Deze Taxus is al te koop voor €50,25.

Naam boomTaxus (Taxus baccata ‘Dovastoniana’)
Latijnse naamTaxus baccata Dovastoniana
CategorieTaxus
Prijsindicatie€50,25
KleurGroen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Taxus (Taxus baccata Dovastoniana) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Taxus baccata ‘Dovastoniana’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Taxus een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Taxus Taxus baccata Dovastoniana online kopen kan. Of bekijk meer over de Spar (Picea glauca ‘Echiniformis’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus baccata Dovastoniana (Taxus) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Bezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Taxus gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, groeiwijze, bewatering, wortels.

 4. Het planten van de boom

  De Taxus Taxus baccata Dovastoniana kan aangeplant worden in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Taxus goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Taxus baccata ‘Dovastoniana’

De Taxus baccata ‘Dovastoniana’ is een traag groeiende conifeer met opgaande groei in de breedte. De ‘Dovastoniana’ kan 400cm hoog en 600cm breed worden. Het blad is donkergroen. De takken van de ‘Dovastoniana’ groeien horizontaal. De Venijnboom is winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Dovastoniana’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Taxus baccata ‘Dovastoniana’ is een zeer sterke plant, maar gedijt het beste op droge tot vochthoudende, voedselrijke, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Groen, Rood. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Tip: deze Taxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Spar (Picea glauca ‘Echiniformis’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Taxus baccata ‘Dovastoniana’ april 2024
Wat is de kleur van de Taxus baccata Dovastoniana?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen worteldoek, stronken, oude wortels, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Taxus?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan omwonenden: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Taxus baccata Dovastoniana Taxus in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Taxus zonder gedoe laten bezorgen tot in de tuin. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals boom palenboor of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Taxus baccata Dovastoniana aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren boomverzorger. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en ben je er verzekerd van dat het juist geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, worteldoek, bekabeling, straatwerk, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie