Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-gala-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘Gala’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘Gala’) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel praktische informatie over deze Leifruitboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De boom is mooi gekleurd: Roze, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Dit type Leiappelboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘Gala’)
Latijnse naamMalus domestica Gala
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurRoze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Gala) laten bezorgen in de tuin (februari 2024)

De Malus domestica ‘Gala’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen verschaffen schaduw, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Gala kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Groene beukenboog (Carpinus betulus).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Gala (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en genoeg zonlicht ontvangt. De Leiappelboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, groeiwijze, bewatering, wortels.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Leiappelboom Malus domestica Gala kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Vooral in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de droge hete zomermaanden adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Leiappelboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Malus domestica ‘Gala’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘Gala’ is een stevige en sappige handappel met een zoetig aroma. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met ‘Elstar’, ‘Cox’s’ of ‘Golden Delicious’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Heeft het liefst heel veel kleine knipjes. Let op voldoende belichting. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Produceert vroeg, regelmatig en veel. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. De maximale groeihoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Roze, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Groene beukenboog (Carpinus betulus).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Gala’ februari 2024
Wat zijn de kleuren van de Malus domestica Gala?

De bladkleur is Roze, Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet vrij zijn van oude beplanting, worteldoek, grind, puin enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leiappelboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Malus domestica Gala Leiappelboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Leiappelboom zonder gedoe in de eigen tuin laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals tuinpalen en aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Malus domestica Gala aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. bekabeling, puin en grind, oude wortels, straatwerk, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie