Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-rode-boskoop-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina tref je veel info en tips voor deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Roze, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. Deze Leiappelboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘Rode boskoop’)
Latijnse naamMalus domestica Rode boskoop
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurRoze, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Rode boskoop) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Malus domestica ‘Rode boskoop’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze dempen het geluid van de omgeving en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Leifruitboom het overwegen waard. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je meerdere online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Rode boskoop online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Schijnbeuk (Nothofagus antarctica).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Rode boskoop (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leiappelboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, wortels, schaduw, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Leiappelboom Malus domestica Rode boskoop is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het cruciaal om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. In droge, warme zomers adviseren wij om regelmatig extra water toe te dienen.

Leiappelboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Malus domestica ‘Rode boskoop’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘Rode boskoop’ is een stevige en zure moesappel, zeer geschikt voor het bakken van taarten. Bestuiving: kruisbestuiving noodzakelijk met b.v. ‘Benoni’, ‘Discovery’ of ‘James Grieve’. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Buig vruchtdragende takken horizontaal. Lange verticale takken (zgn. loten) geheel wegknippen. Durf te snoeien. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 450 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. Samenvatting van de kleur: Roze, Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Schijnbeuk (Nothofagus antarctica).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Rode boskoop’ juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Malus domestica Rode boskoop?

De boom heeft verschillende kleuren Roze, Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen bekabeling, stronken, straatwerk, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Leiappelboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Houd ook rekening met verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Hoe kan ik de Malus domestica Rode boskoop Leiappelboom aan huis laten leveren?

Jij kan zo’n Leiappelboom lekker makkelijk thuis laten afleveren. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en extra’s zoals een boomband en grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Malus domestica Rode boskoop aanbieding thuisbezorgd en geplant door een betrouwbare boomverzorger. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, straatwerk, oude wortels, worteldoek, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie