Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-domestica-summerred-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus domestica ‘Summerred’) online bestellen

De Leiappelboom (Malus domestica ‘Summerred’) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform lees je veel nuttige informatie over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Roze, Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Leiappelboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeiappelboom (Malus domestica ‘Summerred’)
Latijnse naamMalus domestica Summerred
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurenRoze, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leiappelboom (Malus domestica Summerred) laten bezorgen in de tuin (februari 2024)

De Malus domestica ‘Summerred’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, zorgen voor zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus domestica Summerred kunt bestellen (online). Of vind informatie en tips voor de Beveerde beukenboom (Carpinus betulus ‘Fastigiata’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Summerred (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leiappelboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Andere aspecten die van belang zijn: snoeiwerk, bewatering, groeiwijze, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  De Leiappelboom Malus domestica Summerred plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het essentieel om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het noodzakelijk om extra water te geven.

Leiappelboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Malus domestica ‘Summerred’

Een lei-appel boom is een mooie aanvulling in de tuin. Malus domestica ‘Summerred’ is een tamelijk stevige en sappige handappel met een friszuur aroma. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Groeit traag met hangende takken, dus niet te veel snoeien. Alleen te lange vruchttakken inkorten. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Prima geschikt voor kleine tuinen. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. Samenvatting van de kleur: Roze, Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Beveerde beukenboom (Carpinus betulus ‘Fastigiata’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Summerred’ februari 2024
In welke kleur komt het blad van de Malus domestica Summerred?

De belangrijkste kleuren zijn Roze, Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van grind, straatwerk, puin, worteldoek enz. Zo kan de boom goed wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Leiappelboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met schaduwvorming en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Malus domestica Summerred Leiappelboom thuis laten bezorgen?

Jij kan een Leiappelboom moeiteloos en snel laten leveren aan huis. Via internet bestel je meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals een boomband en mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Malus domestica Summerred aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren boomverzorger. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je ervanuit gaan dat het proces op een goede manier verloopt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten dient vrij te zijn van worteldoek, straatwerk, oude wortels, puin en grind, stronken en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie