Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leikersenboom-prunus-avium-stella-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Stella’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus avium ‘Stella’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je veel praktische info over deze Leifruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleur van de boom is Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. Dit type Leikersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus avium ‘Stella’)
Latijnse naamPrunus avium Stella
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Leikersenboom (Prunus avium Stella) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Prunus avium ‘Stella’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Leifruitboom iets wat je kunt overwegen. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Bij deze service worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus avium Stella online bestellen kan. Of klik door naar de pagina over de Palmboom (Chamaerops humilis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Stella (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt een dag van tevoren een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Leikersenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, wortels, schaduw, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Leikersenboom Prunus avium Stella kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  De de beplanting is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers adviseren wij om wekelijks te sproeien.

Leikersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus avium ‘Stella’

Deze Leikersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus avium ‘Stella’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Goed geschikt als leiboom. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale hoogte ligt op ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De bloeitijd is April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Belangrijk: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Palmboom (Chamaerops humilis).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Stella’ mei 2023
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Stella?

De kleur van het blad is Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van stronken, puin, oude beplanting, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leikersenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals verlies van bladeren en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Prunus avium Stella Leikersenboom aan huis laten leveren?

Jij kan zo’n Leikersenboom gemakkelijk tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen of mest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Prunus avium Stella aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een deskundige tuinman. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen straatwerk, puin en grind, bekabeling, worteldoek, stronken en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie