Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

nectarine-leiboom-prunus-persica-leivorm-bestellen-bezorgen

Nectarine leiboom (Prunus persica leivorm) online bestellen

De Nectarine leiboom (Prunus persica leivorm) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website lees je uitgebreide info over deze Leifruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de optionele aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Geel. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April. Uiteindelijk wordt deze boom circa 450 cm. Dit type Nectarine leiboom kan jij online kopen vanaf €53,95.

Naam boomNectarine leiboom (Prunus persica leivorm)
Latijnse naamPrunus persica leivorm
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€53,95
KleurGroen, Geel
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Nectarine leiboom (Prunus persica leivorm) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Prunus persica leivorm is een echte eyecatcher. Bomen leveren schaduw, ecologisch evenwicht en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Nectarine leiboom Prunus persica leivorm online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Sneeuwbal op stam (Viburnum plicatum ‘Tennessee’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus persica leivorm (Nectarine leiboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Nectarine leiboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, bewatering, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. De aanplanting

  Een Nectarine leiboom Prunus persica leivorm kunt u aanplanten in Elke grondsoort. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om hem goed vast te zetten.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de kluit nat te houden. Vooral in de bloeiperiode (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de zomerdagen is het slim om de kluit extra nat te houden.

Nectarine leiboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus persica leivorm

Een Nectarine fruitboom is ook te leveren als leiboom. Het verschil met een gewone boom is dat deze zijn gebonden op een rek die gemaakt is van bamboestokken. Deze bomen zijn horizontaal of in een waaiervorm uitgeleid en de takken die nog naar voren of achteren groeien zijn weggesnoeid. Op deze manier ontstaat er een smalle boom met verschillende etages waar de vruchten veel licht en warmte kunnen opvangen. Zo neemt deze boom ook maar weinig ruimte in beslag en kan goed worden geplaats voor een warmte en licht weerkaatsende zuidmuur waar de vruchten goed op kunnen afrijpen. Door deze manier van begeleiding zijn de leifruitbomen ook geschikt om te gebruiken als erfafscheiding of om de inkijk in de tuin iets meer te camoufleren. Het snoeien van een leiboom gaat bijna hetzelfde als een gewone fruitboom. Zorg er voor dat de opgaande takken altijd goed worden ingekort en de horizontaal groeiende takken worden uitgeleid. Op deze manier gaat er genoeg energie naar de vruchten en niet alles omhoog in de groei. De takken waar de boom goed vrucht op hebben gedragen kunnen naar een aantal jaar op 10 cm van de stam worden teruggesnoeid. Hier zal de boom weer nieuwe jonge scheuten zetten die weer kunnen worden uitgeleid. Na twee jaar zal de boom hier weer beginnen met vruchten te dragen. Bij de aanplant van deze bomen is het wel belangrijk om de bomen goed te ondersteunen. Het beste kan dit worden gedaan met twee boompalen en boomband of door het bouwen van een frame met draden waar de boom aan vast en langs kan worden geleid. Houd ieder jaar wel in de gaten of de boomband of bindmateriaal niet te strak gaat zitten. Meng bij het planten aanplantgrond door de bestaande grond om de leiboom een goede start te geven. Leifruit is dus een ideale manier om toch fruit te kunnen houden in de tuin zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Geel. De bloeitijd is April. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Elke grondsoort. Belangrijk: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Sneeuwbal op stam (Viburnum plicatum ‘Tennessee’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Prunus persica leivorm mei 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus persica leivorm?

De kleur van het blad is Groen, Geel. De boom groeit in April. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van grind, oude wortels, straatwerk, oude beplanting enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Elke grondsoort.

Wat is de ideale standplaats voor de Nectarine leiboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan bladverlies en doorschietende wortels.

Hoe snel kan ik de Prunus persica leivorm Nectarine leiboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Nectarine leiboom gemakkelijk tot in de tuin laten leveren. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en extra’s zoals boom palenboor en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus persica leivorm aanbieding afgeleverd en aangeplant door een vakbekwame boomspecialist. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, straatwerk, worteldoek, oude wortels, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie