Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lijsterbes-boomvorm-sorbus-aucuparia-bestellen-bezorgen

Lijsterbes boomvorm (Sorbus Aucuparia) online bestellen

De Lijsterbes boomvorm (Sorbus Aucuparia) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal tonen wij handige info over deze Lijsterbes. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 800 cm. Dit type Lijsterbes boomvorm is al te koop voor €46,25.

Naam boomLijsterbes boomvorm (Sorbus Aucuparia)
Latijnse naamSorbus Aucuparia
CategorieLijsterbes
Prijsindicatie€46,25
KleurenGroen, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Lijsterbes boomvorm (Sorbus Aucuparia) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Sorbus Aucuparia geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden schaduw, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Lijsterbes een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lijsterbes boomvorm Sorbus Aucuparia online kan kopen. Of bekijk meer over de Lei-amberboom (Liquidambar styraciflua leiboom).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus Aucuparia (Lijsterbes boomvorm) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en genoeg zonlicht ontvangt. De Lijsterbes boomvorm plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals tegelwerk, snoeiwerk, schaduw, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Lijsterbes boomvorm Sorbus Aucuparia kan men aanplanten in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het ontzettend belangrijk om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers adviseert de kweker om wat aanvullend water bij te geven.

Lijsterbes boomvorm goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Belangrijke informatie over de Sorbus Aucuparia

De Sorbus Aucuparia ofwel Lijsterbes heeft geveerde, langwerpige bladeren met een grof gezaagde bladrand. In het voorjaar bloeit deze Lijsterbes met mooie witte bloemschermen waar bijen en hommels gek op zijn. Na de bloei vormen zich geleidelijk de oranje- rode vruchten. In de eerste jaren is de kroon van deze Lijsterbes nog tamelijk smal welke later breder zal uitgroeien. Door de overvloedige vruchtdracht van de Sorbus Aucuparia gaan de takken meer overhangen waardoor de kroonvorm uiteindelijk bijna rond zal worden. De Lijsterbes trekt veel vogels aan die gek zijn op de bessen. Van de rijpe bessen kunt u tevens jam, siroop en confiture maken. Voor een gezonde groei en bloei verlangt de Sorbus Aucuparia een zonnige standplaats. Qua grondsoort stelt de Lijsterbes niet veel eisen. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het aanplanten. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 800 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand. De (blad)kleur van deze boom is: Groen, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Lijsterbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Lei-amberboom (Liquidambar styraciflua leiboom).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormOpgaand
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus Aucuparia april 2024
Wat is de kleur van de Sorbus Aucuparia?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, oude beplanting, bekabeling, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Lijsterbes boomvorm?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan andere bewoners: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Op welke manier kan ik de Sorbus Aucuparia Lijsterbes boomvorm aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Lijsterbes boomvorm probleemloos laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals binddraad en grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. De geschatte levertijd is ongeveer 5 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Sorbus Aucuparia aanbieding bezorgd en geplant door een gespecialiseerde boomverzorger. Hierdoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van worteldoek, straatwerk, oude wortels, bekabeling, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie