Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leilinde-tilia-europea-pallida-leiboom-bestellen-bezorgen

Leilinde (Tilia europea ‘Pallida’ leiboom) online bestellen

De Leilinde (Tilia europea ‘Pallida’ leiboom) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je uitgebreide info over deze Lindeboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei, Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. Dit type Leilinde kan je al laten bezorgen vanaf €153,50.

Naam boomLeilinde (Tilia europea ‘Pallida’ leiboom)
Latijnse naamTilia europea Pallida leiboom
CategorieLindeboom
Verkoopprijs v.a.€153,50
KleurGeel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenMei, Juni

Leilinde (Tilia europea Pallida leiboom) thuis bezorgen (april 2024)

De Tilia europea ‘Pallida’ leiboom is onmisbaar in elke tuin. Bomen bieden verkoeling, zorgen voor zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Lindeboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Leilinde Tilia europea Pallida leiboom online kopen kan. Of bekijk alles over de Wintereik (Quercus petrea).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Tilia europea Pallida leiboom (Leilinde) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Leilinde kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, bewatering, wortels, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  Deze Leilinde Tilia europea Pallida leiboom kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om de kluit nat te houden. Vooral in de groeimaanden (Mei, Juni). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers wordt het aanbevolen om de kluit extra nat te houden.

Leilinde goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Tilia europea ‘Pallida’ leiboom

De leilinde (Tillia) is een snelgroeiende leiboom die zich uitstekend laat snoeien. De leilinde kan in elke grond geplant worden en is voor elke tuin geschikt. Tuinplant.nl kan uw leilinde op bijna elke gewenste stamhoogte maken. Elk voorjaar kunt u de leilinde snoeien tot ongeveer 5 cm vanaf de hoofdtak af. Zo krijgt de leilinde elk jaar dikkere takken die meer uitlopers maakt, hierdoor wordt de leiboom ieder jaar dichter vertakt. Plant de leilinde in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. De groeiwijze is Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Groen. Het groeiseizoen is in Mei, Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Lindeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Wintereik (Quercus petrea).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Tilia europea ‘Pallida’ leiboom april 2024
Wat zijn de kleuren van de Tilia europea Pallida leiboom?

De bladkleur is Geel, Groen. De groeiperiode is Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, worteldoek, bekabeling, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Leilinde?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Tilia europea Pallida leiboom Leilinde aan huis laten bezorgen?

Jij kan deze Leilinde eenvoudig thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor of potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Tilia europea Pallida leiboom aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame tuinman. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, bekabeling, oude wortels, worteldoek, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie